Foto: BC Dubai

Latvijas basketbolistiem sestdien savos ārzemju klubos bija kārtējās spēlēs, un produktīvu sniegumu demonstrēja Rodions Kurucs un Kristers Zoriks, Aigara Šķēles vienība Vācijā piedzīvoja sagrāvi, bet Dāvim Bertānam Adrijas līgā nesekmējās ar metienu realizāciju.

Rodions Kurucs sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām un palīdzēja viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM izcīnīt uzvaru papildlaikā.

Mursijas komanda savā laukumā ar rezultātu 89:83 (22:16, 20:22, 13:23, 22:16, 12:6) uzvarēja "Bilbao".

Rodions Kurucs spēlēja 24 minūtes un 48 sekundes un meta grozā sešus no 11 divu punktu metieniem, divus tālmetienus un divus no sešiem soda metieniem. Viņa kontā arī 11 bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, trīs pārtvertas bumbas, trīs kļūdas, piecas piezīmes un četri izprovocēti sodi, iekrājot +/- rādītāju +9 un efektivitātes koeficientu 22.

Artūrs Kurucs bija mājinieku pieteikumā spēlei, taču laukumā nedevās.

Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Dilans Eniss, kamēr Bilbao komandā ar 20 punktiem izcēlās Muhamads Ali Abdurrahmans.

Kristers Zoriks sestdien Francijas augstākās līgas mačā guva 16 punktus un palīdzēja "Le Portel" izcīnīt pirmo uzvaru šosezon.

"Le Portel" savā laukumā ar 87:81 (26:23, 20:21, 19:20, 22:17) uzvarēja "Chalon-Saone".

Zoriks laukumā bija 35 minūtes un 43 sekundes, uzvarētāju rindās tiekot pie lielākā spēles laika, un raidīja grozā divus no trijiem divu punktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, piecas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas un divas piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju deviņi un efektivitātes koeficientu 15.

Mājinieku uzvaru ar 32 gūtajiem punktiem sekmēja Džeks Nandžs, kamēr starp viesiem ar 18 punktiem izcēlās Džeremija Hils.

Aigars Šķēle sestdien Vācijas bundeslīgas spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Rostokas "Seawolves" no zaudējuma. "Seawolves" savā laukumā ar rezultātu 65:92 (15:23, 12:24, 6:26, 32:19) zaudēja "Wurzburg" vienībai.

Šķēle spēlēja 27 minūtes un 17 sekundes un raidīja grozā četrus no sešiem divu punktu metieniem un vienu soda metienu. Viņš arī atzīmējās statistikā ar divām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, trīs kļūdām, divām piezīmēm un iekrāja efektivitātes koeficientu deviņi.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Robins Amaize, kamēr viesu uzvaru ar 21 punktu sekmēja Dživans Džeksons.

"Seawolves" vienība ar divām uzvarām četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Jāņa Jinemaņa pārstāvētā "Gottingen" ar diviem zaudējumiem divos mačos ir priekšpēdējā 17 komandu čempionātā, bet Jāņa Gailīša vadītā Veisenfelsas MBC ar trim zaudējumiem ieņem pēdējo vietu.

2023./2024. gada sezonā par čempioniem kļuva Minhenes "Bayern" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-1 uzveica Berlīnes "Alba".

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs sestdien, debitējot Turcijas čempionātā, guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" piedzīvoja zaudējumu.

"Galatasaray" viesos ar 70:72 (22:11, 22:18, 13:20, 13:23) piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

Blumbergs spēlēja 12 minūtes un 34 sekundes un raidīja grozā divus no diviem soda metieniem, kā arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu un divām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -9.

Stambulas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Džeimss Palmers, kamēr mājinieku labā 18 punktus guva Kails Aleksandrs un Olivjē Hanlans.

Svētdien pirmos mačus Turcijas čempionātā aizvadīs arī Rolands Šmits un Stambulas "Anadolu Efes" un Artūra Žagara pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce".

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Bertānam precīzs tālmetiens "Dubai" zaudējumā Adrijas līgas spēlē

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva trīs punktus Apvienoto Arābu Emirātu komandas "Dubai" zaudējumā Adrijas līgas mačā.

"Dubai" arēnā Dubaijā ar rezultātu 80:83 (24:18, 21:18, 18:24, 17:23) piekāpās Belgradas "Mega".

Bertāns spēlēja 22 minūtes un 44 sekundes un raidīja grozā vienu no astoņiem tālmetieniem, garām grozam metot arī vienu divu punktu metienu. Latvieša kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūdas, divi bloķēti metieni, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu -2.

"Dubai" vienībā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Izajs Teilors, bet Klemens Prepeličs iekrāja 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. Pretinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Kosta Kondičs un Filips Jovičs.

Dubaijas komanda tika izveidota šogad un savu pirmo sezonu aizvadīs Adrijas (ABA) līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!