Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV tiesa atzinusi par vainīgu kādu Džordžijas štata uzņēmēju, kurš no bijušajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem Dvaita Hovarda un Čandlera Pērsona izkrāpis kopā astoņus miljonus ASV dolāru.

2021. gadā Kalvins Dārdens juniors kopā ar NBA aģentu Čārlzu Brisko realizēja vairākās shēmas, lai piekrāptu NBA spēlētājus. Brisko savu vainu atzina pagājušajā gadā, bet ASV tiesa tagad par vainīgu atzinusi Dārdenu junioru, kuram draud 11 līdz 14 gadi cietumā.

Lielākais cietējs šajās shēmās bija Hovards, kurš pārskaitīja septiņus miljonus ASV dolāru Dārdenam junioram, lai viņš palīdzētu iegādāties daļu no sieviešu NBA (WNBA) kluba Atlantas "Dreams". Tomēr Hovards nekļuva par WNBA kluba daļēju īpašnieku un neatguva arī savus septiņus miljonus ASV dolāru.

Tiesa konstatējusi, ka Dārdens greznai dzīvei iztērējis 6,1 no septiņiem Hovarda miljoniem ASV dolāru. Krāpnieks par bijušās NBA zvaigznes naudu iegādājies divus "Lamborghini" auto, 110 000 ASV dolāru vērtas klavieres, bet 90 000 iztērējis rokas pulksteņos. Lielākā daļa – 3,7 miljoni – aizgāja mājas iegādei Atlantā.

Savukārt Pārsonu piemānīja ar iespēju nopelnīt, naudu it kā ieguldot 2020. gada NBA drafta otrā numuru Džeimsa Vaismena karjeras attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!