Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielākā daļa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeru ir pārliecināti, ka Bostonas "Celtics" arī gaidāmajā sezonā kļūs par čempionu titula ieguvējiem, liecina "nba.com" veiktā ikgadējā aptauja. Savukārt Kristapu Porziņģi NBA apskatnieks medijā EPSN nosauca par ceturto labāko centra spēlētāju Austrumu konferencē.

Pirms katras sezonas NBA klubu vadītāji piedalās aptaujā, kurā prognozē gaidāmo sezonu. Šogad 83% no ģenerālmenedžeriem prognozēja, ka Bostonas "Celtics" arī šajā sezonā triumfēs NBA čempionātā. NBA komandām divus gadus pēc kārtas kļūt par čempioniem nav izdevies kopš 2017. un 2018. gada, kad to paveica Goldensteitas "Warriors".

13% balsu saņēma Oklahomasitijas "Thunder", bet viena balss tika arī pagājušās sezonas finālistei Dalasas "Mavericks". Citas komandas pie balsīm netika.

Bostonas komanda vienbalsīgi tika atzīta par Austrumu konferences favorīti, bet aiz tās ierindosies Ņujorkas "Knicks", Filadelfijas "76ers", Klīvlendas "Cavaliers", Milvoki "Bucks", Orlando "Magic" un Indiānas "Pacers", secināts pēc ģenerālmenedžeru sniegtajām atbildēm. Savukārt 80% no aptaujas aizpildītājiem par Rietumu konferences favorīti uzskata "Thunder", bet aiz tās ierindosies Minesotas "Timberwolves", Denveras "Nuggets", "Mavericks", Fīniksas "Suns", Memfisas "Grizzlies", Ņūorleānas "Pelicans" un "Warriors".

Tiek prognozēts, ka par NBA vērtīgākā spēlētāja balvu cīnīsies Šejs Gildžess-Aleksandrs no "Thunder" un Luka Dončičs no "Mavericks".

Savukārt 77% no ģenerālmenedžeriem savu komandu gribētu veidot ap Francijas basketbola supertalantu Viktoru Vembanjamu.

Savukārt medija ESPN apskatnieks Braiens Vindhorsts televīzijas raidījumā "NBA Today" sprieda par labākajiem centra spēlētājiem Austrumu konferencē, un latvietis Porziņģis viņa vērtējumā ierindojas ceturtajā vietā aiz Karla-Entonija Taunsa, Bema Adebajo un Džoela Embīda.

"Porziņģis ir svarīgs spēlētājs "Celtics" komandai. Viņš paplašina laukumu ar saviem tālmetieniem, viņš perimetrā nav nosedzams spēlētājs. Un tas, ko viņš var izdarīt aizsardzībā, "Celtics" komandai uzreiz deva lielu pārsvaru. Pagājušajā sezonā NBA fināli tika izšķirti pirmajā un otrajā spēlē, kad Porziņģis nospēlēja lieliski," argumentēja Vindhorsts.

"Celtics" jauno sezonu sāks 23. oktobrī, kad savā laukumā spēkosies ar Ņujorkas "Knicks".

Vai sports tevi aizrauj arī paša dzīvē? Padari to par savas veselības un labas pašsajūtas ķīlu abonē "Delfi Plus" uz vienu vai diviem gadiem un dāvanā saņem 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!