Foto: Kadrs no video

Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Andrea Trinkjēri atvainojies par saviem izteikumiem un sacelto ažiotāžu, kad viņš pēc zaudējuma Viļņas "Rytas" preses konferencē sadusmoja Lietuvas sporta žurnālistus. Itālis apgalvo, ka nav veiksmīgi nodevis savu vēstījumu, tomēr norāda, ka joprojām nepiekrīt žurnālista uzdotā jautājuma būtībai.

Jau vēstīts, ka "Žalgiris" basketbolisti svētdien līdzīgā mača galotnē dramatiskā cīņā piekāpās "Rytas" komandai ar rezultātu 88:91. Pēc Lietuvas televīzijas kanāla TV3 sporta komentētāja un žurnālista Tautvida Kubiļa jautājuma par par komandas motivāciju, treneris pēkšņi aizsvilās un sāka izteikt pārmetumus Lietuvas žurnālistiem. "Ja es domātu tāpat kā tu, es būtu kļuvis par dārznieku," bija viena no spilgtākajām izteiktajām frāzēm.

Pirms "Žalgiris" spēles ULEB Eirolīgā pret Pirejas "Olympiacos" notika preses konference, kuru Trinkjēri iesāka ar atvainošanos.

"Pēc svētdienas dzirdēju lielu troksni un sapratu, ka viss ir nogājis greizi. Par to atvainojos. Es ļoti nopietni uztveru savu darbu, savus pienākumus un uzdevumus. Esmu leģendāra, vēsturiska kluba treneris," teica Trinkjēri. "Man ir neticams atbalsts no visu vecumu faniem. Es to jūtu katru dienu. Svētdien man izskanēja šie vārdi, un vēlreiz atvainojos par tiem. Man nebija nodoma kādu aizvainot."

Trinkjēri apzinājās, ka viņš nedrīkst kļūt destruktīvs, nedrīkst kurināt naidu un nesaskaņas starp cilvēkiem

"Es joprojām varu nepiekrist jautājumiem, bet tagad tam nav nozīmes, jo svarīgi ir nevis tas, ko es domāju, bet gan tas, ko es saku, kā tiek uztverti mani vārdi. Tā ir mana vaina, mani pārprata," viņš turpināja. "Es ļoti gribētu runāt lietuviski, tā ir ļoti bagāta valoda. Nešaubos, ka tad būtu atradis citu veidu, kā izpausties. Es cenšos, bet tas nav viegli. Es varu pateikt kādus 50 vai 60 lietuviešu vārdus, bet nevaru izteikt savas domas. Es nevarēju nodot precīzu vēstījumu, tāpēc atvainojos. Centīšos izteikties citādāk, skaidrāk. Tas nebija nekas personisks, es joprojām nepiekrītu Tautvida jautājumam, bet es nevaru tā rīkoties," skaidroja itālis. "Tu dari savu darbu, es daru savu. Mums var būt dažādi viedokļi, taču šāda situācija nevar atkārtoties. Tā bija mana vaina."

Vai sports tevi aizrauj arī paša dzīvē? Padari to par savas veselības un labas pašsajūtas ķīlu abonē "Delfi Plus" uz vienu vai diviem gadiem un dāvanā saņem 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!