Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas varasiestādes izdevušas basketbolista Markusa Slotera aresta orderi, kas nozīmē, ka karaliskais Madrides "Real" klubs var zaudēt titulus, trešdien vēsta spāņu medijs "RAC1".

Sloters, kuram šobrīd ir 39 gadi, spēcīgajā Madrides klubā spēlēja no 2012. līdz 2015. gadam. Amerikānis tiek apsūdzēts par personas dokumentu viltošanu pirms 2014./15. gada sezonas, lai "Real" sastāvā izvairītos no ārzemnieka vietas aizņemšanas Spānijas turnīros. Lieta nonākusi līdz tam, ka izdots bijušā basketbolista aresta orderis.

Ja klubu tiesas prāvā atzīs par vainīgu, tas var zaudēt 2015. gadā izcīnīto Spānijas čempiontitulu un Karaļa kausu. Tādējādi trofejas pienāktos niknākajai sāncensei "Barcelona", ko Madride abos gadījumos pieveica finālā. Toreiz "Real" triumfēja arī ULEB Eirolīgā, taču šim turnīram neattiecas ārzemju spēlētāju ierobežojums.

Sloters pirms 2014./15. gada sezonas ieguva Ekvatoriālās Gvinejas pasi. Šī valsts Kotonū skaitījās kā Eiropas Savienības dalībniece, tādējādi, iegūstot pasi, basketbolists "Real" sastāvā vairs neaizņēma ārzemnieka vietu. Tiesa, spāņu varasiestādes ir atradušas nepilnības dokumentos, jo pases numurs ir identisks citam bijušajam spēlētāja, Endijam Pako.

Sloters basketbolu profesionāli nav spēlējis kopš 2020./21. gada sezonas, kad viņš pārstāvēja Grieķijas klubu Atēnu AEK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!