Foto: Fenerbahce Beko

Turcijas basketbola kluba "Fenerbahce" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs pēc ULEB Eirolīgas uzvaras pār citu Stambulas klubu "Anadolu Efes" neslēpa sajūsmu par Latvijas izlases saspēles vadītāju Artūru Žagaru, bet viņam ir jāsaglabā veselība.

"Fenerbahce" ceturtdien viesos uzvarēja cita latvieša Rolanda Šmita pārstāvēto "Anadolu Efes" ar rezultātu 83:78 (27:21, 19:16, 14:14, 23:27).

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 25 sekundes, Žagars viesu uzbrukumā realizēja tālmetienu, tobrīd nostiprinot "Fenerbahce" komandai vadību ar 81:74. Visā mačā Žagars iemeta 11 punktus, realizēja divus no trīs divpunktu metieniem, abus divus tālmetienus un vienu no diviem soda metieniem, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Žagaram bija dalīta otrā labākā efektivitāte komandā (12).

"Artūrs cenšas savu vārdu izveidot pats. Ja jūs redzētu, kā viņu katru dienu sit treniņos…Vienu dienu viņš laukumu atstāj ar asiņojošu degunu, citu reizi ar asiņojošu lūpu. Mēs spēlējām pret "Olympiacos", es domāju, ka viņam būs jābrauc uz slimnīcu pēc spēles. Visi viņu sit, bet viņš katru reizi pats pieceļas," sajūsmu par Žagara atdevi neslēpj viens no visu laiku izcilākajiem Lietuvas basketbolistiem un šobrīd viens no labākajiem Eiropas treneriem Jasikēvičs. "Pirmkārt, viņam ir jāsaglabā veselība. Viņš ir talantīgs, viņš ir fantastisks basketbolists, bet viņam ir jābūt veselam. Nav jautājumu, šovakar bija viņa spēle. Iziet laukumā pret vienu no labākajām Eiropas komandām ar tik labiem aizsargiem. Viņš bija noteicošais faktors."

"Jāskatās, lai viņš ir vesels, jo treniņos, darbā viņš ir fantastisks. Viņš dara visu. Mums jābūt pacietīgiem. Cerēsim, ka vispirms viņš kļūs par [Valdi] Valteru un pēc tam par Džonu Stoktonu," piebilda Jasikēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!