Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālijas basketbolists Bens Simonss no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" aizvadītajās sezonās cīnījies ar savainojumiem, tāpēc viņa produktivitāte laukumā nav bijusi augstā līmenī. Par to viņš saņēmis pamatīgu kritiku, jo austrālietis pelna iespaidīgu algu, tomēr apvainojumus Simonss nosauc par necieņas izrādīšanu.

28 gadus vecais basketbolists aizvadīto trīs sezonu laikā piedalījies tikai 57 spēlēs, un vairākas muguras operācijas ierobežojušas viņa iespējas spēlēt. Pagājušajā sezonā Simmons piedalījās tikai 15 spēlēs Bruklinas "Nets" sastāvā, un tājās vidēji guva 6,1 punktu, izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas un veica 5,7 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Simonsa alga bija 37,8 miljoni dolāru, bet gaidāmajā sezonā viņš jau pelnīs 40,3 miljonus dolāru. Ņemot vērā, ka viņš pēdējā laikā spēlējis tik maz, Ziemeļamerikas medijos sāka izteikties, ka austrālietis tādā veidā aplaupa komandas. Intervijā "New York Post" Simonss atzina, ka viņš piefiksējis tos cilvēkus, kuri apgalvo, ka viņš nepilda savus līguma nosacījumus.

"Cilvēki apgalvo, ka es aplaupu komandas! Nē. Kad nopelnīju šo līgumu, es spēlēju super augstā līmenī. Diemžēl man bija savainojumi," intervijā teica Simonss. "Ja kāds tā saka, tā ir necieņa! Viņi var teikt, ko viņi vēlas. Viņiem ar to ir jāsadzīvo. Dienas beigās tas viss atspēlējas."

2019./2020. gada sezonā Simonss pārstāvēja Filadelfijas "76ers" komandu, un viņš vidēji 57 spēlēs izcēlās ar 16,4 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un 7,8 atlēkušajām bumbām. Viņš bija iekļuva NBA aizsardzības simboliskajā izlasē, kā arī visas NBA trešajā simboliskajā komandā. Gadu vēlāk spēkā stājās viņa iespaidīgais līgums, kas piecu sezonu laikā paredzēja 177,2 miljonu lielu algu.

Jaunā līguma pirmajā sezonā Simonss nospēlēja 58 spēles, kurās guva 14,3 punktus, izdarīja 6,9 piespēles un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas. Tam sekoja izlaista nākamā sezona muguras traumas dēļ, bet "76ers" komandu viņš pameta ar skandālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!