Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem un palīdzēja Manrezas "Baxi" tikt pie panākuma. Kārlis Šiliņš svētdien Itālijas A sērijas spēlē guva 15 punktus un palīdzēja "Pistoia" izcīnīt panākumu, bet Dāvis Bertāns guva desmit punktus Apvienoto Arābu Emirātu komandas "Dubai" uzvarā Adrijas līgas mačā.

Spānijas līga

"Baxi" savā laukumā ar rezultātu 79:58 (17:19, 23:11, 20:15, 19:13) pārspēja latvieša iepriekš pārstāvēto "Gran Canaria".

Šteinbergs spēlēja 20 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā raidīja grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņš arī iekrāja piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu sodu, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 11 un +/- rādītāju -5.

Starp mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Deriks Elstons, kamēr viesu rindās ar 11 punktiem izcēlās Pjērs Peloss.

Sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā Ingus Jakovičs atzīmējās ar septiņiem punktiem un četrām pārtvertā bumbām, ACB jaunpienācējai "Coruna" piedzīvojot zaudējumu trešās kārtas spēlē. "Coruna" viesos ar rezultātu 87:112 (15:30, 22:20, 19:32, 31:30) piekāpās Andoras "MoraBanc".

Jakovičs spēlēja 13 minūtes un 30 sekundes, realizēja vienu no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un otras labākās efektivitātes komandā (12).

Viesiem ar 16 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Brendons Teilors. Uzvarētājiem 28 punktus guva Džeriks Hārdings, bet 25 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Nikam Hugkazam.

Citā mačā Rodions Kurucs nerealizēja visus trīs metienus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Artūrs Kurucs laukumā bija tikai astoņas sekundes, latviešu pārstāvētajai Mursijas UCAM viesos ar 92:95 papildlaikā zaudējot Vitorijas "Baskonia".

Manrezas vienība sezonu iesākusi ar bilanci 2-1, kamēr Mursijas komanda un "Coruna" trīs mačos tikušas pie vienas uzvaras.

Itālijas A sērija

"Pistoia" izbraukumā ar rezultātu 66:65 (12:14, 21:11, 16:20, 17:20) bija pārāka pār Kremonas "Vanoli" vienību.

Šiliņš spēlēja 29 minūtes un raidīja grozā trīs no pieciem divu punktu metieniem, divus no trijiem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu pretinieku metienu, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, iekrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 20.

Starp viesiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Maveriks Rovens. Kremonas komandas labā 15 punktus guva Korijs Deiviss.

Sestdien Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" mājās ar 82:85 zaudēja "Trieste", bet Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus", kuras rindās ārpus pieteikuma mačam palika Andrejs Gražulis, viesos ar 76:68 uzvarēja Venēcijas "Umana Reyer".

Gražuļa komanda sezonu sākusi ar trīs uzvarām tikpat mačos, bet Strautiņa un Šiliņa pārstāvētās komandas iekrājušas bilanci 2-1.

Adrijas līga

"Dubai" viesos ar 87:74 (24:23, 23:13, 24:27, 16:11) uzvarēja Čačakas "Borac".

Bertāns laukumā bija 23 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja vienu divu punktu metienu, divus no sešiem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, tika pie rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs pretinieku bumbas, pieļāva kļūdu, bloķēja pretinieku metienu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 13 un +/- rādītāju +24.

Dubaijas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Danilo Andušičs, kamēr 15 punktus iekrāja Avudu Abass. Mājinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Pauļus Valinsks un Marko Pavičevičs, kura kontā arī septiņas bumbas zem groziem.

"Dubai" ar trīs uzvarām četros mačos turnīra tabulā atrodas ceturtajā pozīcijā.

Dubaijas komanda tika izveidota šogad un savu pirmo sezonu aizvada Adrijas (ABA) līgā.

Francijas līga

Kristers Zoriks svētdien Francijas augstākās līgas mačā izcēlās ar astoņiem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā "Le Portel" piedzīvoja zaudējumu.

"Le Portel" viesos ar 67:88 (18:24, 22:22, 12:29, 15:13) piekāpās Vilērbānas ASVEL.

Zoriks laukumā bija 22 minūtes un 41 sekundi un raidīja grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, piecām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, trīs piezīmēm un iekrāja efektivitātes koeficientu deviņi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -14.

Starp viesiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Diguē Diavara, kamēr mājinieku panākumu ar 16 punktiem sekmēja Admirals Šofīlds.

"Le Portel" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no četrām spēlēm un turnīra tabulā atrodas 14.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Turcijas līga

Roberts Blumbergs svētdien Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar precīzu tālmetienu, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" piedzīvoja neveiksmi.

"Galatasaray" mājās ar 76:80 (22:24, 23:19, 14:20, 17:17) piekāpās Bursas "Tofas".

Blumbergs spēlēja 13 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā raidīja grozā vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja atlēkušo bumbu, tika pie rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu viens un +/- rādītāju -1.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Otiss Livingstons, kamēr viesu panākumu ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām sekmēja Markīss Rīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!