Foto: BC Ventspils

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" leģionārs Lamārs Normans nolēmis noslēgt savu basketbolista karjeru, lai pilnībā savu dzīvi veltītu reliģijai.

Otrdien BK "Ventspils" vētīja, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar Lamāru Normanu. Tomēr pirmdien pats basketbolists paziņoja, ka viņš pieliek punktu savām gaitām basketbolā.

"Esmu nolēmis sekot jaunai nodaļai savā dzīvē un palaist vaļā basketbolu, kas man deva tik daudz iespēju un svētību. Man šī doma bija prātā jau gadiem ilgi, un es beidzot vēlos rīkoties tā, kā būs vislabāk man un manai dzīvei. Paldies visiem maniem atbalstītājiem un cilvēkiem, kuri redz mani kā motivācijas avotu savai dzīvei. Es ceru, ka es nevienu no jums nepievīlu ar šo lēmumu. Es pieņēmu šo lēmumu, lai es varētu koncentrēties sev, uzzināt vairāk par dzīvi un palielināt savu savu ticību mūsu kungam un glābējam Jēzum Kristum," savā "Instagram" profilā rakstīja Normans.

"Es Kristum veltīšu savu dzīvi par visiem 1000%, es fokusēšos uz savu jauno dzīves ceļojumu. Jēzus man palīdzējis saprast, ja es upurēšu kaut ko, kas man nozīmē tik daudz, viņš mani atalgos. Dievs man devis aicinājumu, es pabeigšu to, ko viņš vēlas. Es basketbolu nekad neesmu uztvēris kā pašsaprotamu, man šīs spēles noteikti pietrūks un tai vienmēr būs vieta manā sirdī," basketbolists turpināja.

"Optibet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) trīs spēlēs 24 gadu vecais Normans vidēji guva 10 punktus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Mačā pret "Rīgas Zeļļi" viņš sameta 25 punktus.

Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Vācijas pēc spēka otrajā līgā – "Pro A" -, kur septiņās spēlēs Gisenes "46ers" rindās vidēji mačā guva 3,6 punktus un atdeva 0,6 rezultatīvas piespēles. Amerikānis arī spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vienībās Dukesnas "Dukes" un Rietummičiganas "Broncos", kuras rindās pēdējās divās sezonās vidēji mačā guva attiecīgi 19,8 un 17,3 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!