Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien, 10. oktobrī, Artūra Žagara komandas biedrs Stambulas "Fenerbahce" komandā Tariks Biberovičs un Stambulas "Anadolu Efes" spēlētājs Elaidža Braients trešajā ceturtdaļā zem groza saķērās, un konflikts kļuva diezgan ass. Aizvadītajā nedēļas nogalē abi basketbolisti sniedza situācijas skaidrojumu, bet līgas vadība viņiem piesprieda diskvalifikācijas un naudas sodu.

Trešajā ceturtdaļā Biberovičs devās caurgājienā uz grozu, bet Braients centās viņu kavēt. Pēc "Fenerbahce" basketbolista gūtajiem diviem punktiem abi nokrita uz grīdas zem groza, bet tad sākās pamatīgi asumi. Biberovičs ar roku satvēra Braienta galvu, tad abi vīrieši sāka kauties. Abu spēlētāju komandas biedri steidzās palīdzēt situāciju atrisināt. Tiesneši pēc tam abus iekarsušos basketbolistus izraidīja no laukuma.

"Kad es mēģināju piecelties, viņš agresīvi satvēra manu kaklu un galvu no aizmugures, novilka mani atpakaļ un piespieda manu seju pie rokas. Papildus sāpošajam kaklam, tas atstāja pēdas uz mana kakla un muguras," sociālajā tīklā "X" skaidroja Braients. "Es mēģināju vēlreiz nokāpt no viņa, bet viņš man iesita, atstājot zilumus uz rokas."

Dažas stundas vēlāk Turcijas valstsvienību pārstāvošais Biberovičs sociālajā tīklā "Instagram" nāca klajā ar savu paziņojumu.

"Pēc incidenta klusēju, lai situāciju nomierinātu un nesabojātu Eirolīgas reputāciju, taču redzu, ka pretinieku komandas spēlētājs izdomāja detaļas, kas galīgi neatbilst patiesībai. Tomēr es cenšos nepārspīlēt problēmu," viņš rakstīja. "Mans vienīgais mērķis bija dabūt nost no manis spēlētāju un turpināt maču. Kā incidents saasinājās un ko izdarīja pretinieks, redzams attēlos. Esmu dalījies ar visu nepieciešamo informāciju ar Eirolīgu un savu klubu."

Eirolīga pirmdienas vakarā paziņoja, ka abiem spēlētājiem piesprieda sodu par fiziski agresīvu uzvedību. Gan Biberovičs, gan Braients saņēma vienas spēles diskvalifikāciju, bet pirmajam jāsamaksā 5000 eiro, bet otrajam – 10 000 eiro naudas sods.

Tāpat tika nolemts sodīt "Fenerbahce" kluba valdes locekli Sertaku Komsuoglu ar 4000 eiro naudas sodu par viņa necieņu pret tiesnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!