Foto: LETA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdien, 15. oktobrī, Čehijā FIBA Čempionu līgas otrās kārtas mačā ar 71:78 (13:20, 17:18, 25:13, 16:27) zaudēja Izraēlas klubam Ramatganas "Maccabi".

Rīdzinieku rindās Isufs Sanons sakrāja 19 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas. 17 punktus, piecas personiskās piezīmes un piecas kļūdas sakrāja Harisons Klīrijs, bet pa desmit punktiem guva Vjačeslavs Bobrovs un Geidžs Deiviss-Makmarins.

"Maccabi" rindās pa 16 punktiem guva Amins Stīvenss, sakrājot arī astoņas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas, un Roberto Galinats, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas. 13 punktus guva Drū Kraufords, bet 11 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Kendeils Makkalams.

"Maccabi", kas Opavā aizvadīja mājas spēli, maču pēc Adama Ariela divpunktu metiena no groza apakšas sāka ar 11:0. "Vefiešiem", kuriem nevarēja palīdzēt savainojumu guvušais Dairis Bertāns, pirmos punktus pēc spēlētām piecām minūtēm un trim sekundēm ar soda metieniem guva Džakvans Lorenss - 2:11.

Rodrigo Būmeisters un Isufs Sanons ar divpunktu metieniem atbildes izrāvienu turpināja līdz 6:11. Vēlāk pirmajā puslaikā vismazāko rezultāta starpību "VEF Rīga" izdevās panākt pēc Māra Gulbja divpunktu metiena, astotajā minūtē pietuvojoties līdz 10:13, un pēc Geidža Deivisa-Makmarina trīspunktu metiena, panākot 30:33.

Otro puslaiku "VEF Rīga" sāka ar 10:0 izrāvienu, divus tālmetienus šajā laikā realizējot Harisonam Klīrijam un vienu - Sanonam. "Vefieši" turpināja izrāvienu, lielāko pārsvaru 49:42 panākot 26.minūtē pēc Sanona divpunktu metiena.

Trešās ceturtdaļas beigās, kad rezultāts bija 55:49 "VEF Rīga" labā, Sanons guva traumu un atstāja laukumu. Pēdējās ceturtdaļas sākumā viņš gan atgriezās laukumā, taču ceturtdaļu mijā 11:0 izrāvienu bija veikuši mājinieki, pēc Drū Krauforda divpunktu metienu izvirzoties vadībā ar 60:55.

Ar diviem gūtiem punktiem atbildēja Deiviss-Makmarins, taču izraēlieši drīz sasniedza desmit punktu pārsvaru (68:58), rezultāta starpība turpināja svārstīties desmit punktu robežās, un mājinieku lomā esošā "Maccabi" vadību noturēja līdz spēles beigām.

"VEF Rīga" Čempionu līgu sāka ar uzvaru pār "Telekom", mājās pārspējot Bonnas vienību ar 86:72, bet "Maccabi" ar 71:80 piekāpās AEK basketbolistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja Ramatganas "Maccabi" – "VEF Rīga" mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!