Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" otrdien ar zaudējumu noslēdza pārbaudes spēļu ciklu pirms jaunās sezonas sākuma, dramatiskā spēles galotnē ar 118:119 izbraukumā piekāpjoties Toronto "Raptors".

"Celtics" komandai vismaz līdz decembrim nāksies spēlēt bez Porziņģa, kurš turpina rehabilitāciju pēc vasarā veiktās operācijas. Iepriekšējās četrās pārbaudes spēlēs Bostonas komanda izcīnīja uzvaras, tomēr ar perfektu bilanci noslēgt sagatavošanās posmu neizdevās.

"Celtics" labā 24 punktus guva Džeisons Teitums, kurš izcīnīja ar septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas piespēles. Viņš šajā mačā izcēlās arī ar iespaidīgu bumbas triecienu grozā no augšas, neraugoties uz pretspēlētāja pretestību. Deriks Vaits pievienoja 23 punktus, savukārt Džeilena Brauna kontā 19 punkti. "Raptors" rindās 27 punktus sameta Greidijs Diks, 26 punktus guva Skotijs Bārnss, bet Jakobs Pēltls izcēlās ar 15 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.

"Raptors" vadībā turējās lielāko daļu spēles, bet ceturtajā ceturtdaļā "Celtics" deficītu pakāpeniski samazināja, līdz 26,1 sekundi pirms mača beigām Džeidī Deivions deva vadību Bostonai. Toronto komandai Dīdžejs Kārtons nodrošināja uzvaru, kad viņam nenotrīcēja roka uz soda metienu līnijas.

"Celtics" jauno sezonu sāks naktī uz 23. oktobri, kad izbraukumā tiksies ar Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!