Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piedzīvojis ievērojamu kāpumu ietekmīgā medija ESPN veidotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju rangā.

Topā pirms jaunās NBA sezonas Bostonas "Celtics" centrs Porziņģis ierindots 46. vietā. Pirms gada viņš ieņēma 62. pozīciju.

"Pavadījis pusotru gadu relatīvā neziņā ar Vašingtonas "Wizards", Porziņģis pagājušā gada vasarā ar lielu entuziasmu ieradās komandā, kas spējīga cīnīties par NBA čempiontitulu – ar apņemšanos pierādīt, ka viņš var klubu pacelt līdz šiem augstumiem. Kaut gan traumu dēļ Porziņģis izlaida lielāko daļu izslēgšanas turnīra, viņš ar leģendāru atgriešanos finālsērijas pirmajā spēlē palīdzēja Bostonai sākt traukšanos pretī titulam. Viens no lielākajiem jautājumiem visas līgas ietvaros ir, kādā formā latvietis atgriezīsies vēlāk šogad pēc starpsezonā pārciestās kājas operācijas," apskatā raksta ESPN žurnālists Tims Bontempss.

No Porziņģa komandas biedriem visaugstāk rangā ir Džeisons Teitums, kurš ierindots pirmajā desmitniekā, savukārt finālsērijas vērtīgākais basketbolists Džeilens Brauns atrodas 14. vietā, kamēr Džrū Holidejs ieņem 36. pozīciju, bet 39. ir Deriks Vaits.

Jauno NBA sezonu "Celtics" sāks naktī uz 23. oktobri, kad uzņems Ņujorkas "Knicks". Pirms mača būs arī tradicionālā čempionu godināšana. Latvietis rehabilitācijas dēļ laukumā neatgriezīsies ātrāk par kalendārā gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!