Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars ceturtdien ULEB Eirolīgas spēlē palīdzēja Stambulas "Fenerbahce" izcīnīt trešo uzvaru četrās spēlēs, izbraukumā ar rezultātu 78:71 pārspējot Berlīnes "Alba".

Šajā mačā Žagars laukumā pavadīja 17:20 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja divas četras piezīmes.

Žagars spēlē iesaistījās trīsarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad rezultāts bija 6:12. Viņš ātri pārtvēra vienu bumbu un izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu. Brīdi vēlāk latvietis ar rezultatīvu piespēli izkārtoja Tarikam Biberovičam tālmetienu, bet tad arī pats trāpīja trīs punktus, samazinot savas komandas deficītu līdz 12:16.

Otrajā ceturtdaļā Žagars veidoja komandas saspēli, bet pēc divām pieļautām kļūdām viņš tika nomainīts, "Fenerbahce" tobrīd esot minimālos iedzinējos 21:22. Puslaika turpinājumā Stambulas komanda lēnām pārņēma vadību, bet pēdējo sekunžu tālmetiens ļāva pārtraukumā doties pie rezultāta 38:31.

Otrajā puslaikā "Fenerbahce" kontrolēja notikumus laukumā un turējās vadībā, bet Žagars laukumā atgriezās divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām. Viņš netrāpīja tālmetienu pēc dribla, taču mirkli vēlāk nogādāja bumbu Bobanam Marjanovičam, kurš iemeta pustālo metienu.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā Žagars izcīnīja savu pirmo atlēkušo bumbu mačā, taču mirkli vēlāk viņš vēlreiz pazaudēja bumbu driblā. Saņēmis rājienu no galvenā trenera Šarūna Jasikeviča, latvietis nākamajā uzbrukumā teicami piespēlēja Nikolo Melli, kurš realizēja tālmetienu. Žagars turpināja būt laukumā, taču brīvs tālmetiens grozā viņam nelidoja. Latvietis laukumu pameta trīs minūtes pirms mača beigām, taču viņš pēdējā minūtē viņš tajā atgriezās. Pretinieku basketbolists Tims Šnaiders laukuma centrā pret Žagaru nopelnīja piezīmi, noraujot viņu uz grīdas, un latvietis divus punktus punktus guva no soda metienu līnijas. Stambulas komanda pārsvaru noturēja līdz mača beigām.

"Fenerbahce" komandā rezultatīvākais bija Naidžels Heiss-Deiviss, kurš guva 14 punktus, bet 13 punkti Veida Baldvina kontā. Pa 12 punktiem pievienoja Nikolo Melli un Tariks Biberovičs. "Alba" rindās pa 13 punktiem guva Mateo Spanjolo un Martins Hermansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!