Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē izcēlās ar 11 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā Milvoki "Bucks" ar rezultātu 84:109 piekāpās Dalasas "Mavericks".

Pasečņiks laukumā pavadīja 27:54 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus. Viņš realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no trim soda metieniem. Augumā raženais latvietis izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes. Pasečņika +/- rādītājs bija -19.

"Bucks" labā 12 punktus guva Gerijs Trents, bet 10 punkti Raiena Rolinsa kontā. Milvoki komanda šajā mačā spēlēja bez saviem pamatsastāva spēlētājiem Jaņņa Adetokunbo, Deimiana Lilarda, Brūka Lopesa, Krisa Midltona un Bobija Portisa.

Savukārt "Mavericks" rindās 14 punktus guva Kairijs Ērvings, bet pa 11 punktiem sameta Klejs Tompsons, Daniels Gafords un Džeidens Hārdijs.

Pasečņiks pēc iesaistīšanās laukumā pirmajā ceturtdaļā ātri guva sešus punktus, bet līdz ceturtdaļas beigām viņš savāca arī trīs atlēkušās bumbas. Cīņa laukumā ritēja līdzīgi, un "Bucks" pēc nospēlētām 12 minūtēm bija vadībā ar 22:21. Otrās ceturtdaļas ievadā Pasečņiks guva vēl četrus punktus, panākot rezultātu 29:25.

Turpinājumā "Mavericks" rezultātu izlīdzināja 32:32, bet tad dalasieši veica savu izrāvienu un līdz puslaika pārtraukumam bija vadībā ar 16 punktu pārsvaru (54:38). Trešajā ceturtdaļā Pasečņiks realizēja savu vienīgo soda metienu, taču viņš turpināja būt laukumā, lai arī ar punktus atlikušajā laikā viņam gūt neizdevās. Nomainīts latvietis tika piecas minūtes pirms mača beigām, bet "Bucks" rezultāta deficīts bija 28 punkti.

"Bucks" naktī uz 24. oktobri uzsāks savu NBA sezonu ar maču pret Filadelfijas "76ers".

Vasarā Pasečņiks noslēdza divvirziena līgumu ar "Bucks", un šobrīd vēl nav zināms, vai latvietis sezonu sāks NBA vai komandas fārmklubā, kas spēlē NBA Attīstības līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!