Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks noslēdzis pārbaudes spēļu ciklu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" sastāvā, un komandas galvenais treneris Doks Riverss bija apmierināts ar latvieša veikumu noslēdzošajā mačā pirms jaunās sezonas.

Pasečņiks aizvadītajā vasarā noslēdza divu gadu divvirziena līgumu ar "Bucks". Pirmssezonas treniņnometnes laikā Latvijas izlases centrs piedalījās četrās pārbaudes spēlēs, vidēji mačā gūstot 5,3 punktus, izcīnot četras atlēkušās bumbas un laukumā pavadot 13,3 minūtes.

Produktīvāko sniegumu Pasečņiks demonstrēja noslēdzošajā pārbaudes spēlē, kurā "Bucks", spēlējot bez saviem pamatsastāva spēlētājiem, ar rezultātu 84:109 piekāpās Dalasas "Mavericks". Viņš laukumā pavadīja 27:54 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles un pārtvēra divas bumbas.

"Viņš nospēlēja labi," pēcspēles preses konferencē teica Riverss. "Abi centra spēlētāji – Anžejs un Liams (Robinss) – padarīja labu darbu. Viņi varēja pamainīt spēli, taču, saskaroties ar spiedienu, pieļāva kļūdas. Viņi no tā mācīsies."

Robinss aizvadītajā mačā pret "Mavericks" nospēlēja 20 minūtes, guva deviņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Tieši viņš varētu būt latvieša tiešais konkurents uz vietu "Bucks" sastāvā sezonas sākumā.

"Mūsu jaunajiem spēlētājiem jāiemācās spēlēt kopā," norādīja Riverss, piebilstot, ka daudzi basketbolisti epizodiski esot parādījuši, ka viņi var spēlēt NBA līmenī. "Viņiem visiem vēl ir jāiemācās, kā spēlēt kopā Janni Adetokunbo, Deimienu Lilardu, Bruku Lopesu, Bobiju Portisu un Krisu Midltonu. Jāiemācās spēlēt kopā ar zvaigznēm."

Pasečņikam šis ir otrais mēģinājums nostiprināties NBA. No 2019. līdz 2021. gadam viņš bija Vašingtonas "Wizards" komandas sistēmā, kopumā aizvadot 28 NBA spēles. Viņš vidēji izcēlās ar 5,6 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām.

Ja Pasečņikam neizdosies iekļūt "Bucks" sastāvā uz sezonas sākumu, tad viņš sezonu sāks fārmklubā Viskonsīnas "Heard", kas spēlē NBA Attīstības līgā ("G-League").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!