Foto: Valmiera Glass/ViA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē pārspēja "Ventspili", bet "Rīgas Zeļļi" Igaunijā piekāpās "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" vienībai.

Valmierieši viesos uzvarēja ar rezultātu 95:91 (18:17, 20:33, 28:17, 29:24).

Viesiem 20 punktus guva Verners Kohs, 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Kalīlam Spīram, 18 punkti, septiņas bumbas zem groziem un četri bloķēti metieni - Rostislavam Novickim, 13 punktus guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Dekvons Smits, bet 13+5 šajos rādītājos sakrāja Džordans Votsons.

"Ventspili" no zaudējuma neglāba Artūrs Ausējs, kurš izcēlās ar 32 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un deviņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem. Ronalds Zaķis iemeta 15 punktus, Maikls Rendolfs guva 14 punktus, bet Zakarijam Votsonam bija 12 bumbas zem groziem un astoņi gūti punkti.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar piecām uzvarām sešās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Ventspils" ar bilanci 2-2 ir devītā.

Mačā Tartu "Rīgas Zeļļi" zaudēja ar rezultātu 71:77 (10:20, 20:19, 18:12, 23:26).

Rīdziniekiem 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Džastinam Makojam, bet 17 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem savāca Krišs Helmanis Tartu vienībā Martins Pāsoja izcēlās ar 26 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet 22 punkti, 11 bumbas zem groziem un trīs pārtvertas bumbas bija Omaram El-Šeiham.

"Rīgas Zeļļi" ar trīs uzvarām piecās cīņās ir astotie, bet Tartu basketbolisti uzvarējuši vienā no trīs spēlēm, ieņemot desmito pozīciju.

LIBL šosezon pārstāv Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/ViA, "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!