Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē un sekmēja Stambulas "Anadolu Efes" komandas uzvaru.

"Anadolu Efes" mājās ar rezultātu 91:89 (11:23, 30:21, 24:26, 26:19) pārspēja Pirejas "Olympiacos".

Šmits laukumā pavadīja 13 minūtes un 25 sekundes, realizēja pa vienam no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un tālmetieniem, iemeta visus trīs soda metienus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Stambulas vienībā ar 24 punktiem un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Šeins Larkins, 13 punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Dariusam Tompsonam, 11 punktus guva un sešas piespēles atdeva Elaidža Braients, bet desmit punkti un desmit bumbas zem groziem bija Džordanam Nvoram.

Viesiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Evans Furnjē, 17 punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Šakilam Makisikam, 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Saša Vezenkovs, bet 11 punkti bija Taileram Dorsijam.

Mājinieki teju visu pirmo puslaiku bija iedzinējos un galvenokārt ar Larkina un Šmita palīdzību otrajā puslaikā izlīdzināja spēles gaitu, vēlāk izvirzoties vadībā.

"Anadolu Efes" ar divām uzvarām četrās spēlēs ir desmitā, savukārt "Olympiacos" ar tādu pašu bilanci ir divas pozīcijas augstāk.

Citā spēlē Andrejs Gražulis palika rezervē, Lukas Banki vadītajai Boloņas "Virtus" viesos ar 85:101 (24:20, 23:26, 17:25, 21:30) zaudēja "Monaco" komandai.

Boloņas vienībā Tornike Šengelija izcēlās ar 17 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, 12 punktus guva Muhamets Diufs, bet pa 11 punktiem bija Metjū Morganam un Aizijam Kordinjē, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

"Monaco" rindās Elije Okobo guva 20 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Maiks Džeimss šajos rādītājos iekrāja 19+5, Mams Žaitē guvq 15 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, Vito Braunam bija 14 punkti, Metju Strazelam - 12 punkti, bet Džordanam Loidam - 11 punkti.

"Virtus" šosezon ir vienīgā komanda, kas vēl nav izcīnījusi kaut vienu uzvaru. "Monaco" basketbolistiem ir trīs panākumi, kas dod otro pozīciju.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā.

Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!