Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu centrs Anžejs Pasečņiks pēc pārbaudes spēlēm atbrīvots no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks", sestdien vēsta ESPN apskatnieks Šems Šaranija.

Pasečņiks piedalījās četrās "Bucks" pirmssezonas pārbaudes spēlēs. Pirmajos trīs mačos viņš tika pie simboliskas lomas un neizcēlās ar ievērojamu sniegumu, taču ceturtajā pret Dalasas "Mavericks" vienību centrs uzspēlēja 28 minūtes, kurās iemeta 11 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Pēc šīs cīņas Milvoki galvenais treneris Doks Riverss latvieša sniegumu vērtēja kā labu, taču klubs izvēlējies nepaturēt Pasečņiku sastāvā. Tā vietā divvirzienu līgums noslēgts ar citu centru Laiamu Robinsu.

Pasečņiks centā iekarot NBA pēc labas sezonas Spānijā. "Palencia" komandas sastāvā viņš vidēji mačā sakrāja 13 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas. Iepriekš Pasečņiks NBA ir aizvadījis divas sezonas Vašingtonas "Wizards" klubā, no 2019. līdz 2021. gadam piedaloties 28 spēlēs un vidēji mačā sakrājot 5,6 punktus un 3,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!