Foto: Kadrs no video

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Adrijas līgas mača pirmajā puslaikā realizēja visus piecus tālmetienus un kopumā guva 17 punktus, sekmējot Apvienoto Arābu Emirātu komandas "Dubai" uzvaru. Savukārt Itālijas A sērijā rezultatīvi turpināja spēlēt Kārlis Šiliņš.

Adrijas līga

"Dubai" mājas ar 80:79 (23:25, 28:16, 10:18, 19:20) pārspēja Suboticas "Spartak" vienību.

Bertāns spēlēja 21 minūti un 15 sekundes, pirmajā puslaikā realizējot visus piecus tālmetienus, bet otrajā izpildot vienu precīzu divpunktu metienu un vienu neprecīzu "trejaci". Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+13) un tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Bertāns bija rezultatīvākais "Dubai" rindās, bet 15 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija uzvaras groza autoram Aizijam Teiloram. Pretiniekiem 16 punktus guva Kaza Kadžami-Kīns.

"Dubai" ar četrām uzvarām piecos mačos turnīra tabulā atrodas otrajā pozīcijā.

Itālijas A sērija

Kārlis Šiliņš svētdien guva 17 punktus Itālijas A sērijas spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā "Pistoia" svinēt uzvaru.

"Pistoia" mājās ar rezultātu 64:77 (18:20, 14:14, 17:24, 15:19) zaudēja Venēcijas "Umana Reyer" komandai.

Šiliņš laukumā bija 30 minūtes, realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktus komandā (21) un tika pie negatīva +/- rādītāja (-8).

Šiliņš bija rezultatīvākais mājinieku rindās, bet pretiniekiem tikpat punktu guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Āmirs Simms.

Svētdien Boloņā Andreja Gražuļa pārstāvētajai un Lukas Banki vadītajai mājās bija jātiekas ar Artūru Strautiņu un Tortonas "Derthona", taču spēle plūdu dēļ tika atcelta.

Gražuļa komanda sezonu sākusi ar trīs uzvarām tikpat mačos, bet Strautiņa un Šiliņa pārstāvētās komandas guvušas pa diviem panākumiem, aizvadot attiecīgi trīs un četras cīņas.

Spānijas čempionāts

Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva 12 punktus, neglābdams Manrezas "Baxi" komandu no zaudējuma.

Manrezas basketbolisti viesos ar rezultātu 81:83 (27:23, 19:23, 15:14, 20:23) zaudēja Ļeidas "Forca" komandai, kas svinēja savu pirmo uzvaru Spānijas augstākajā divīzijā.

Šteinbergs šajā duelī laukumā pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, realizēja pa diviem no trīs izpildītajiem divpunktu metieniem un tālmetieniem, kā arī abus divus soda metienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+1) un desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Deriks Alstons, bet uzvarētājiem 17 punktus guva Tomass Brole.

Rodions Kurucs sestdien guva 13 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, viņa un brāļa Artūra pārstāvētajai Mursijas UCAM vienībai savā laukumā ar 88:74 pārspējot Saragosas "Casademont". Citā mačā Ingus Jakoviča pārstāvētā "Coruna" mājās ar 83:90 zaudēja Malagas "Unicaja".

Manrezas un Mursijas komandām ir pa divām uzvarām četrās spēlēs, kas dod attiecīgi sesto un devīto vietu, bet "Coruna" ar vienu panākumu ir 16. starp 18 komandām.

Turcijas līga

Latvijas basketbolisti Artūrs Žagars un Roberts Blumbergs svētdien Turcijas čempionāta trešās kārtas spēlēs guva pa 11 punktiem katrs, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Žagars ar Stambulas "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 95:78 (25:19, 18:15, 27:16, 25:28) pārspēja "Bursaspor".

Spēlējot 14 minūtes un 19 sekundes, Žagars grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Viņa rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Tariks Biberovičs. Viesiem 19 punktus guva Džeilons Brauns un 18 pievienoja Džošua Šarma.

Savukārt Blumbergs un Stambulas "Galatasaray" viesos ar rezultātu 86:80 (18:20, 21:17, 26:26, 21:17) guva virsroku pār Stambulas "Bahcesehir Koleji".

Blumbergs laukumā pavadīja 24 minūtes, realizēja vienīgo divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+9) un bija otrs produktīvākais ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Galatasaray" komandā 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Anhelam Luisam, bet 14+7 iekrāja Džeimss Palmers. Pretiniekiem 20 un 19 punkti bija Šehmusam Hazeram un Akselam Buteijē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!