Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona otrdien, 22. oktobrī, sākās ar čempionu Bostonas "Celtics" graujošu uzvaru un NBA rekorda atkārtošanu. Pirms mača Bostonas arēnā svinīgi tika uzvilkts čempionu karogs, bet titula ieguvēji – arī Kristaps Porziņģis – saņēma unikālos NBA čempionu gredzenus.

Lai gan zināms, ka traumas dēļ Porziņģis nevarēs palīdzēt "Celtics" vismaz līdz decembra vidum, liepājnieks uz spēli bija tērpies "Celtics" sporta formā, kas atspoguļo Bostonas 18 čempionu titulus. Svinīgajā sporta tērpā Porziņģis arī no NBA komisāra Adama Silvera saņēma apsveikumus, bet NBA čempiona gredzenu - tāpat kā visi "Celtics" titulu izcīnījušie basketbolisti un personāls - saņēma no kluba īpašnieka Vika Brausbeka. Kā zināms, Porziņģis ir pirmais latvietis, kas izcīnījis NBA čempiona titulu un tagad arī saņēmis NBA čempiona gredzenu.

Pēc NBA čempionu gredzenu saņemšanas un NBA rekordtitula – 18. – bannera pacelšanas pie Bostonas halles griestiem mājinieki bija neapturami un ar 132:109 (43:24, 31:31, 39:32, 19:22) sagrāva Ņujorkas "Knicks".

Pirms sezonas NBA apskatnieku vērtējumā tieši "Knicks", kurā NBA karjeru savulaik uzsāka Porziņģis, tiek uzskatīta par "Celtics" galveno konkurenti NBA Austrumu konferencē, tomēr sezonas atklāšanas mačā laukumā dominēja viena komanda – "Celtics". Jau pirmās ceturtdaļas beigās NBA čempionu pārsvars pārsniedza 20 punktu robežu, bet pēdējā ceturtdaļā tas sasniedza pat 35 punktus.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā "Celtics" realizēja savu 29. tālmetienu spēlē, kas ir atkārtots NBA rekords, tomēr pārspēt 2020. gadā Milvoki "Bucks" sasniegto rekordu neizdevās. Pēc rekorda atkārtošanas, līdzjutēju iedvesmoti, "Celtics" basketbolisti dzinās pakaļ jaunam sasniegumam, tomēr 13 mēģinājumi bija nesekmīgi un "Celtics" neizdevās sezonu sākt ar jaunu NBA tālmetienu rekordu.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Džeisons Teitums, 24 punktus guva Deriks Vaits, bet 23 punktus – Džeilens Brauns. "Knicks" komandā rezultatīvākie ar 23 punktiem bija Džeilens Brensons un Mailss Makbraids, bet 16 punktus pievienoja Mikals Bridžess. "Knicks" jaunpienācējs, NBA zvaigzne Karls Entonijas Taunss savā debijā jaunajā komandā izcēlās ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!