Foto: F64
Latviešu basketbolists Kristaps Gludītis karjeru turpinās Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta komandā Rakveres "Tarvas", sestdien ziņo komanda.

Pagājušajā sezonā Gludītis pārstāvēja citu Latvijas-Igaunijas līgas komandu "Ventspils", kuras rindās aizvadīja 22 spēles, to laikā caurmērā izceļoties ar 7,3 punktiem un 40% metienu precizitāti.

Tāpat Gludītis šajā vasarā bija Latvijas izlases sastāvā dalībai "Baltijas kausā", kurā valstsvienība tikās ar Lietuvas un Igaunijas izlasēm.

2016. gadā Gludītis parakstīja trīs gadu līgumu ar Spānijas spēcīgākā čempionāta komandu Grankanārijas "Herbalife", spēlējot tās fārmklubā.

Gadu vēlāk viņš spēlēja Spānijas augstākās līgas vienības Vitorijas"Baskonia" otrajā komandā valsts pēc spēka trešajā līgā, kur viņš 30 regulārā čempionāta mačos guva 15,4 punktus, sakrāja 2,2 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās "Ventspilij", Gludītis vienu sezonu aizvadīja arī Spānijas pēc spēka otrās līgas komandā "Prat", kurā 15 spēlēs vidēji guva 12,8 punktus.

Savukārt pirms došanās uz dažādiem Spānijas klubiem, Gludītis 2015./16. gada sezonā Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Jelgavas" un "Barons kvartāls" rindās kopumā aizvadīja 34 spēles, kurās caurmērā guva 13,8 punktus un veica 2,2 rezultatīvas piespēles.

Gludītis ir spēlējis visu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!