Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadīta nedēļa, kurā savu bezcerīgāko sezonu līdzšinējās KHL gaitās noslēdza Rīgas "Dinamo", joprojām nelāgās dūšas atraudziņas nespēja noslēpt Latvijas basketbols, un pavisam blāvi ziemas sezonas nozīmīgās sacīkstes aizvadīja Tokijas olimpiādei briestošie pašmāju vieglatlēti. MVP ņēma uzskaitē visus nosauktos.

Dairis Bertāns: 'Iespējams, būtu bijis labāk, ja es un Janka nemaz nebūtu atbraukuši'

Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Plāns paredzēja, ka viņam jākļūst par spēles varoni. Plāns nogāja greizi... Intervija ar Dairi Bertānu, uz kura pleciem nesenajā Latvijas izlases izšķirošajā mačā pret bulgāriem bija uzlikts ļoti daudz, bet iespējas attaisnot cerības īsti netika dotas. Vilšanās, neizpratne, neatbildēti jautājumi. Un tam visam fonā – pēc paša iniciatīvas lauztais līgums ar Eirolīgas klubu, kas šosezon atgādina pazīstamo sāgu par "Titāniku". Daudz emocijām piesātinātu notikumu īsā laikā, par kuriem Dairis bija gatavs runāt ļoti atklātu valodu.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Līķa elpināšana grupā

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Ik pa laikam jau kādam liksies, ka mirušais tā kā sakustas, tā kā plakstiņus norausta..." Aizverot KHL vājākā kluba 13. sezonas pierakstus, Armands Puče nemainīgi trāpīgi un asi arī šoreiz – par lūžņos norakstīto Pēteri Skudru, "Dinamo" vīzijām un Latvijas hokeja šā brīža kopsakarībām, kas varbūt nav uzkrītošas un ikvienam nolasāmas, taču – reālas. "Ja reiz svinam kapu svētkus, kāpēc lai nevarētu svinēt Rīgas "Dinamo"?"

Lasīt vairāk

Balle tuvojas, bet kleitas par šauru... Jaunie kritēriji izaicina vieglatlētu Tokijas cerības

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas olimpiskajās delegācijās pēc neatkarības atjaunošanas vieglatlēti allaž bijuši pārliecinošā skaitliskajā vairākumā, taču kvalifikācijas reglaments šovasar Tokijā gaidāmajām sacensībām liek ieplest acis: 13 no 22 normām vīriešu disciplīnās pārsniedz Latvijas rekordus, turklāt deviņi no šiem rekordiem nav izkustināti kopš pagājušā gadsimta. Cik daudz un kuri latvieši šovasar tiks cauri šim nesaudzīgajam filtram un taps ielūgti uz sporta karalienes balli Austrumu galmā?

Lasīt vairāk

Sava daļa cieņas karalienei, bet bez uzmanības pagājušajā nedēļā nepalika arī sporta karalis futbols – Reinis Lācis atrotīja piedurknes, ņēma talkā lielo kalkulatoru, un beidzot salika pa plauktiņiem visus mītus un nostāstus par eiro miljoniem, kas no starptautiskās federācijas gaņģiem ik gadu ieplūst LFF kontā: cik, kam un par kādiem nopelniem. Savu skatījumu uz basketbolistu nedienām ierasti globālākā kopainā noformulēja Armands Puče, savukārt Jāņa Freimaņa koptajā un aprūpētajā vēsturiskajā sērijā par izcilajām komandām šoreiz izvēlējāmies stāstu par 2009./2010. gada sezonas Rīgas "Dinamo", kas ar Sandi Ozoliņu uz kapteiņa tiltiņa tika KHL izslēgšanas spēlēs (bija tādi laiki!) un tur "nokoda" Sanktpēterburgas SKA miljonārus.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamnedēļ pētīsim Latvijas hokeja vārtsargu skolas jaunākās tendences, kas jau drīzumā ietekmēs arī nacionālās izlases vārtu drošību, sastādīsim darba sludinājumu vienam patlaban īpaši aktuālam amatam Latvijas sportā, beidzot lūkosim papētīt dziļāk, kas slēpjas aiz runām par Kristapa Porziņģa iespējamo darba vietas maiņu, kā arī pastāstīsim par gadījumiem, kad lielas un nozīmīgas karjeras pasaules sportā mainījušas straumes ātrumu vai pat gultni pēc notikumiem, kam ar sportu nav itin nekāda sakara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!