Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džons Vols, kurš pēdējos gados piedzīvojis daudz sarežģītu brīžu, apsvēris pat domu par pašnāvību, portāls ESPN citē spēlētāja teikto.

Pēdējos trīs gadus Vols daudz cīnījies ar savainojumiem un problēmām privātajā dzīvē. Viņam plīsa Ahilleja cīpsla, turklāt Covid-19 pandēmijas pilnbriedā viņš zaudēja ģimenes locekļus, tostarp māti.

Šovasar 31 gadu vecais Vols pievienojās Losandželosas "Clippers" komandai, atstājot Hjūstonas "Rockets", kuras sastāvā trīs gadu laikā kopumā aizvadīja vien 40 spēles.

"Šie bija tumšākie laiki, kādi man bijuši," neslēpa Vols. "Vienubrīd apsvēru domu par pašnāvību. Biju tikko pārplēsis Ahilleju, mana mamma saslima un devās aizsaulē, gadu vēlāk tas notika arī ar manu vecmāti. Šis viss notika Covid-19 laikā, devos uz ķīmijterapiju, biju blakus mammai viņas pēdējos elpas vilcienos un gulēju blakus viņas nāves gultai."

Vola māte mira 58 gadu vecumā 2019. gada decembrī, zaudējot cīņā ar krūts vēzi. Pēc gada nomira viņa vecmāte, bet tikmēr basketbolists atkopās no traumas.

"Katrs no mums iet cauri grūtiem posmiem, bet nedomāju, ka daudzi izdzīvojuši to, ko nācies man," atzina basketbolists. "Tāpēc atgriezties virsotnē un sajust, ka fani mani vēlas redzēt laukumā, man nozīmē visu. Atradu terapeitu. Daudzi domā, ka viņiem nevajag palīdzību un ka paši var tikt galā ar grūtiem laikiem, taču jābūt patiesiem vienam pret otru un jāsaprot, kas katram ir labāk."

Basketbolists pateicās par komandas atbalstu un arī savu divu bērnu mātes. "Ja varu tikt galā ar šo, tad to varu ar visu."

Vols savas NBA karjeras laikā vidēji iemetis 19,1 punktu un veicis 9,1 rezultatīvu piespēli. Viņš piecas reizes iekļauts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!