Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Iļja Gromovs sezonu turpinās Austrijas klubā Traizkirhenes "Lions", informē vienība.

Vienošanās ar 28 gadus veco centra spēlētāju noslēgta līdz sezonas beigām.

"Lions" šajā Austrijas bundeslīgas sezonā uzvarējusi trīs no 12 spēlēm un ieņem priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē.

Vēl nedēļas nogalē Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās lauzts līgums ar Gromovu.

Šīs sezonas sākumā līvānietis Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā desmit mačos vidēji 14 minūtēs guva 6,0 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā viņam četros mačos vidēji desmit minūtēs ir 1,3 punkti un 2,5 atlēkušās bumbas.

Gromovs pēdējā laikā spēlēja komandas fārmkluba RSU/"VEF Rīga" rindās.

Gromovs "VEF Rīga" rindās spēlēja arī iepriekšējā sezonā, kā arī no 2016. līdz 2018.gadam. Iepriekš Gromovs spēlējis arī citās LBL komandās - "Liepājā", "Ventspilī" un "Jūrmala"/"Fēnikss". Tāpat viņš pārstāvējis Krievijas superlīgas komandu "Samara".

"Lions" ir trīskārtēja Austrijas čempione un kausa ieguvēja, taču pēdējos titulus izcīnīja šī gadsimta sākumā. Savulaik šo vienību pārstāvēja arī pašlaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais austriešu centra spēlētājs Jakobs Pēltls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!