Foto: FIBA

Ar uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīru ceturtdien, 15. jūnijā, sāka Melnkalnes izlase, kas ar 74:69 (18:23, 23:11, 19:15, 14:20) pieveica Grieķijas valstsvienību.

Abas šīs izlases spēlē A grupā, kurā vēl ir Latvija un Spānija, kas savstarpējo dueli aizvadīs ceturtdienas vakarā.

Otrās ceturtdaļas sākumā Grieķijas pārsvars bija pieci punkti (25:18), bet tad nepilnu četru minūšu laikā Melnkalnes basketbolistes pēc izrāviena 12:0 izvirzījās vadībā ar 30:25. Pirmā puslaika beigās Melnkalnes basketbolistes pārsvaru saglabāja, pārtraukumā dodoties ar septiņu punktu vadību (41:34).

Trešajā ceturtdaļā Melnkalnes pārsvars pārsniedza arī 10 punktu robežu. Lai gan pēdējā ceturtdaļā Melnkalnes pārsvars sasniedza arī 13 punktus, nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Grieķija pietuvojās līdz 61:66. Tad gandrīz trīs minūtes komandas nespēja gūt nevienu punktu, līdz pēdējās minūtes sākumā Melnkalne panāca 68:61. Pēdējā minūtē Grieķijas centieni saasināt cīņu bija nesekmīgi, kas ļāva Melnkalnei turnīru sākt ar svarīgu uzvaru.

Eiropas čempionātā 16 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, kuru uzvarētājas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā un tām nebūs jāspēlē "play off" pirmā kārta. Savukārt grupu otrās un trešās vietas ieguvējas izslēgšanas turnīru sāks jau no pirmās kārtas, cīnoties par četrām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!