Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Pienāk arvien vairāk signālu, ka latviešu superzvaigzne Kristaps Porziņģis turpinās esošo līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards" un par brīvo aģentu kļūs nākamvasar, ziņo "Yahoo Sports" apskatnieks Džeiks Fišers.

Šajā vasarā Porziņģis var izvēlēties - turpināt pašreizējo līgumu un saņemt 36 miljonus ASV dolāru par nākamo sezonu vai arī no tiem atteikties un brīvo aģentu tirgu izmantot jau šovasar.

Vēl pirms vadības maiņas "Wizards" klubā tika plaši uzskatīts, ka Porziņģis atteiksies no 36 miljoniem un ar komandu parakstīs jaunu līgumu, taču ģenerālmenedžera Tomija Šeparda atlaišana un jauna prezidenta Maikla Vingera nolīgšana situāciju acīmredzot ir mainījusi. Tiek uzskatīts, ka Vašingtona jau tuvākajā laikā varētu sākt pārbūves procesu, tuvākos gadus balstot uz gados jaunajiem spēlētājiem. Notiekot sarunas arī par iespējamu Vašingtonas līdera Bredlija Bīla aizmainīšanu.

Ja 27 gadus vecais Porziņģis turpinās esošo līgumu, viņu "Wizards" maiņas darījumā nākamsezon varētu aizmainīt uz kādu citu vienību vai arī tik un tā pagarināt ar latvieti kontraktu.

Porziņģim aiz muguras ir NBA rezultatīvākā sezona karjerā - vidēji 65 spēlēs gūti 23,2 punkti un izcīnītas 8,4 atlēkušās bumbas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !