Fоtо: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien, 16. jūnijā, Eiropas čempionāta A grupas otrajā mačā Telavivā ar 65:73 (17:13, 17:19, 13:24, 18:17) zaudēja Grieķijai.

Apakšgrupas turnīru Latvijas basketbolistes svētdien pusdienlaikā noslēgs pret Melnkalni.

Latvijas izlases labā piektdienas vakarā rezultatīvākās ar 15 punktiem bija Aleksa Gulbe un Kitija Laksa, bet 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas Anetei Šteinbergai.

Savukārt Grieķijas valstsvienībā pa 22 punktiem iemeta Artemisa Spanu un Mariella Fasulai, kurai arī 11 bumbas zem groziem.

Latvijas basketbolistes aizvadīja labu pirmo puslaiku, kura laikā izdevās iekrāt pat 11 punktu pārsvaru (26:15), tomēr situācija mainījās jau neilgi pirms pārtraukuma. Pirmā puslaika izskaņā grieķietes ar veiksmīgiem divpunktu uzbrukumiem spēja pietuvoties līdz pat 34:32, ar šādu rezultātu komandām arī ejot pārtraukumā.

Savukārt trešajā ceturtdaļā Grieķija turpināja iesākto un bija uz viļņa. Pretinieces tās ievadā ne tikai pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, bet pat iestrēgušā Latvijas izlases uzbrukuma dēļ stabili palielināja savu pārsvaru. Nepilnas divas minūtes līdz ceturkšņa beigām tas sasniedza pat 14 punktus (54:40).

Pēc šāda nokdauna Latvijas basketbolistes neatguvās. Latvietes nespēja lauzt cīņas gaitu un pietuvoties kaut līdz viena precīza tālmetiena tiesai.

Ar vienu uzvaru divās spēlēs Latvijas izlase A grupā ir trešajā vietā un joprojām saglabā izredzes pa tiešo sasniegt ceturtdaļfinālu.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Grieķijas mača teksta tiešraidi:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !