Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas un Serbijas sieviešu basketbola izlases sestdien Ļubļanā izcīnīja uzvaras Eiropas čempionāta pusfinālos par 5.-8.vietu un nodrošināja vietas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Vācija ar rezultātu 71:69 (18:15, 11:18, 13:16, 21:14, 8:6) papildlaikā uzvarēja Čehiju.

Pamatlaika pēdējā sekundē ar precīzu metienu vācietes no zaudējuma izglāba Leonija Fībiha, kura panāca 63:63. Papildlaika pirmajā pusotrā minūtē čehietes guva sešus bezatbildes punktus, bet turpinājumā vācietes atbildēja ar izrāvienu 8:0 un svinēja uzvaru.

Ar 15 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām uzvarētājām izcēlās Marija Gīliha, 17+8 šajos rādītājos bija vairāk nekā 40 minūtes spēlējušajai Fībihai, bet 16+7 - Emīlijai Besuārai. Čehietēm pa 12 punktiem guva Katerina Zeithammerova un Natālija Stoupalova.

Savukārt Serbijas basketbolistes ar rezultātu 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) guva virsroku pār Melnkalni.

Abu komandu rindās rezultatīvākās bija naturalizētās ASV spēlētājas. Serbijai 23 punktus guva Ivonna Andersone, bet Melnkalnes izlasē ar 20 punktiem un 13 bumbām zem groziem atzīmējās Nataša Maka.

Vēlāk pusfinālos tiksies Spānija ar Ungāriju un Beļģija ar Spāniju.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiek Slovēnijas galvaspilsētā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!