Foto: F64

Artūrs Visockis-Rubenis turpinās vadīt Latvijas kausa basketbolā finālisti "Liepāju", otrdien paziņoja klubs.

Šosezon Visocka-Rubeņa vadībā liepājnieki izcīnīja LBL bronzas godalgas, sērijā ar 3-1 pārspējot "Ogri", Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ierindojās desmitajā pozīcijā, bet Latvijas kausa izcīņā sasniedza finālu, kurā atzina "VEF Rīga" pārākumu. Viņš arī tika atzīts par LBL sezonas labāko treneri.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā liepājnieki ierindojās desmitajā pozīcijā, taču regulārā čempionāta laikā sagādāja pa zaudējumam gan "VEF Rīga", gan Tallinas "Kalev"/"Cramo" un "Ventspilij".

"Trīs gadu cikls ar "Liepāju" ir noiets un man ir prieks šo ceļu turpināt iet. Redzu, ka vēl varu turpināt dot gan "Liepājas" komandai, gan arī Liepājas basketbola sistēmai. Ir iesākts darbs, kuru negribas pamest, bet gan attīstīt. Mūsu mērķis ir izveidot Liepājas basketbola vidi par labāko vidi Latvijā jaunajiem Latvijas basketbolistiem, kā arī tiem, kuri uzsāk savas profesionāļu gaitas," teica treneris.

"Ja pirms trīs gadiem mūsu mērķis bija radīt tramplīnu, tad tagad to esam pierādījuši ar vairākiem basketbolistiem, kuri pēc sezonas ar mums ir spēruši platu soli nākamajā līmenī. Šajos gados paralēli tika strādāts, lai jaunatnes sistēma un klubs strādātu roku rokā un veidotu tēlu, ka mēs spējam Latvijas basketbolistiem piedāvāt ļoti kvalitatīvu un mērķtiecīgu procesu ar labiem speciālistiem," viņš norādīja.

Visockis-Rubenis kļuva par "Liepājas" galveno treneri pirms trīs gadiem, bet pirms tam viņš Latvijā vadīja "Ventspils", "Ogres" un "Latvijas Universitātes" komandas.

Viņš arī vadījis vairāku vecuma grupu Latvijas jaunatnes izlases. Visocka-Rubeņa vadībā Latvijas U-18 izlase 2018.gadā Rīgā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, gadu vēlāk startējot U-19 Pasaules kausa izcīņā.

Tāpat viņš strādā par Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera asistentu un palīdzējis arī sieviešu valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!