Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics", ko no šīs vasaras pārstāv arī latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, ir ieinteresēts iegūt Portlendas "Trail Blazers" līderi Deimienu Lilardu, zina teikt medija "Bleacher Report" apskatnieks Kriss Heiness.

Nupat aizvadītajā nedēļas nogalē Lilards pārsteidza ar paziņojumu, ka vēlas atstāt Portlendas komandu un pievienoties vienībai, kas pretendē uz NBA čempiontitulu. Konkrētāk - doties uz Maiami "Heat". Basketbolista līgumā gan nav punkta, kas ļautu viņam ietekmēt, uz kuru galapunktu viņš tiek aizmainīts, un "Trail Blazers" vadība jau izteikusies, ka meklēs sev piemērotāko risinājumu, ne rūpēsies par spēlētāja vēlmes īstenošanu.

Izskanējušas vairākas versijas par Lilarda nākamo darbavietu. Viena no tā - "Celtics". Šī komanda bijusi viena no tām, kas sazinājusies ar Portlendas kluba vadību un interesējusies, ko būtu nepieciešams dot pretī, lai iegūtu 32 gadus veco Lilardu.

Starp interesentēm esot arī Minesotas "Timberwolves", Ņūorleānas "Pelicans" un Losandželosas "Clippers". Arī "Heat", taču tās iespējas piedāvāt kaut ko vērā ņemamu, lai nezaudētu esošo komandas kodolu, netiek vērtētas kā augstas.

Šajās dienās arī izskanējusi informācija, ka viens no "Celtics" līderiem Džeisons Teitums runājis ar Lilardu, mudinot viņu pāriet uz Bostonu.

Lilards nākamajos trīs gados gan saņems milzīgu algu. Par nākamo sezonu viņam pienākas 45,6 miljoni ASV dolāru, pēc tam atalgojums palielinās vēl par trim miljoniem, bet 2025./26. gada sezonā tie jau ir teju 60 miljoni.

Aizvadītajā sezonā Lilards mačā pret Hjūstonas "Rockets" iemeta pat 71 punktu, bet visā regulārajā sezonā viņš vidēji guva 32,2 punktus, sasniedzot savas karjeras rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!