Foto: F64

Latvijas basketbola izlases kandidāts Klāvs Čavars nākamsezon spēlēs Japānas pēc spēka trešās līgas klubā Jokohamas "Exellence", vēsta vienība.

Iepriekšējā sezonā 27 gadus vecais Čavars spēlēja Polijas spēcīgākās līgas klubā Ļubļinas "Start", bet pirms tam pārstāvēja citu poļu klubu Bidgoščas "Astoria". Tāpat Čakars spēlējis baltkrievu Minskas "Tsmoki", "Ventspils", "Liepājas" un Rīgas VEF rindās.

"Man tā būs jauna pieredze, un būt daļai no šādas komandas var dot pamatu personīgajai izaugsmei, attīstībai un iespēju parādīt savus talantus. Spēlētājam ir ļoti svarīgi pieņemt izaicinājumus, saglabāt mērķtiecību un izbaudīt pieredzi," komanda citē Čavaru. "Šī man būs jauna pieredze. Uzskatu, ka sportistiem ir ļoti svarīgi pieņemt izaicinājumus un vienmēr pilnveidoties. Nevaru sagaidīt, kad pievienošos komandai."

Čavars aizvadītajā sezonā arī palīdzēja Latvijas izlasei pirmo reizi vēsturē kvalificēties Pasaules kausa izcīņas finālturnīram. Laukumā dodoties 12 spēlēs Čavars vidēji izcēlās ar 6,8 punktiem un 5,1 atlēkušo bumbu.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un, iespējams, arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!