Foto: Latvijas Basketbola savienība
Latvijas sieviešu 3×3 basketbola izlase ceturtdien izcīnīja uzvaras Fribūrā notiekošā Pasaules sērijas posma pamatturnīra spēlēs un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ar 16.numuru izsētā Latvijas komanda - debitante Anete Šteinberga, kā arī Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane un Marta Leimane - D apakšgrupas pirmajā spēlē ar 14:11 pārspēja Ķīnas komandu "Sc.Yuanda" (4.).

Šteinberga izcēlās ar sešiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, Vihmane pievienoja 4+3, Gulbe - 3+4 un divus bloķētus metienus, bet Leimane guva vienu punktu.

Otrajā mačā latvietes tikās ar trijatā spēlējošo Japānas izlasi (5.) un uzvarēja ar rezultātu 17:12.

Gulbe guva septiņus punktus un pievienoja četras bumbas zem groza, Šteinbergai bija seši punkti, Vihmanei trīs un Leimanei - viens.

Ceturtdaļfinālā iekļuva visu četru apakšgrupu divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrs piektdien sāksies no plkst.14.15 un pirmajā kārtā Latvijas izlase tiksies ar Ungārijas komandu "Gyor" (7.).

Pirms tam Latvijas četrotne pārvarēja kvalifikāciju, kurā uzvarēja ar 21:10 Šveici (11.) un ar 15:14 Ukrainu (12.).

Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Pasaules sērijā debitēja 2022.gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11.vieta) un Bordo (8.vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8.vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10.vieta). Trijos turnīros Latviju pārstāvēja Paula Strautmane un Paula Mauriņa, divos - Aleksa Gulbe, Anda Kuzmina un Anita Miķelsone, vienā - Aija Jurjāne, Paula Pētersone, Ilze Jākobsone un Marta Miščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!