Fоtо: LETA

Pēc pāris produktīvām sezonām Rietumeiropas basketbola čempionātos un arī Latvijas izlasē centra spēlētājs Klāvs Čavars šovasar daudziem par pārsteigumu pievienojās Japānas trešās spēcīgākās līgas komandai Jokohamas "Excellence". Šādam gājienam skeptiķu netrūka – sak, 27 gadu vecumā devies peļņā uz zemāku līmeni, turklāt valstsvienības durvis pēc šīs vasaras gan jau būs ciet. Tomēr pats Čavars uz to tā nebūt neraugās, un, iespējams, šis solis viņam atvērs neiepazītu tirgu, kurā sportiskais un finansiālais līmenis ir pašā plaukumā.


Latvijā ir cilvēks, kurš par šīs Japānas basketbola sistēmu zina pietiekami daudz – treneris Uvis Helmanis kopš pagājušā gada strādā ar šīs valsts stiprākās līgas klubu Tokijas "Alvark". Čavars ir viņa bijušais audzēknis, un treneris šādu spēlētāja izvēli nesauc par soli atpakaļ. Tā ir iespēja atvērt durvis.

Japānas basketbola čempionāts ir attīstības stadijā – tam nav pat desmit gadu. Klubiem ir nopietni sponsori, "Alvark", kur strādā Helmanis, galvenais atbalstītājs ir mašīnbūves kompānija "Toyota" – vadošs uzņēmums ne tikai Japānā, bet arī visā pasaulē. Turklāt spēcīgākās līgas komandas bieži labāk sastāva papildinājumus meklē otrajā un trešajā līgā, jo spēlētāja piesaistīšana pilnībā no ārienes var būt pārāk sarežģīta vairāku apstākļu dēļ. Ne tā kā Eiropā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !