Foto: FIBA
Latvijas U-18 sieviešu basketbola svētdien astotajā vietā noslēdza Turcijā notiekošo Eiropas U-18 čempionātu.

Spēlē par septīto vietu latvietes ar rezultātu 56:79 (9:22, 8:21, 23:21, 16:15) atzina Polijas vienaudžu pārākumu.

Ar desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Krista Lukašēvica, bet astoņi punkti, astoņas bumbas zem groziem un trīs pārtvertas bumbas bija Madarai Šmitei.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Dominika Ulmana, bet produktīvākā ar sešiem punktiem, sešām bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm - Nikola Tomasika.

Abas komandas izpildīja pa 18 tālmetieniem, taču latvietes realizēja tikai vienu, bet pretinieces - astoņus "trejačus". Latvijas basketbolistēm bija arī sliktāks divpunktu metienu procents (42%/48%).

Apakšgrupas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 50:78 zaudēja Spānijai, pēc tam ar 73:62 uzvarēja Izraēlu, bet pēdējā spēlē ar 54:88 piekāpās Serbijai un C apakšgrupā ieņēma trešo vietu. Astotdaļfinālā latvietes ar 72:59 pārspēja Vāciju, kamēr ceturtdaļfinālā ar 36:81 zaudēja pret Franciju, kam sekoja neveiksme pret Turciju ar 51:65.

Savukārt Polija B apakšgrupā, zaudējot visās trīs spēlēs, ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet astotdaļfinālā ar 81:63 uzvarēja Portugāli, kam sekoja neveiksme ceturtdaļfinālā pret Serbiju (65:75). Dienu iepriekš polietes ar 40:74 piekāpās Ungārijai.

Lielākā daļa Latvijas spēlētāju sezonas gaitā spēlējušas Baltijas Sieviešu basketbola līgā un Latvijas Sieviešu basketbola līgā, bet Krista Lukašēvica pagājušajā sezonā iejutās Spānijas junioru līgā. Pērn četras spēlētājas jau piedalījās Eiropas U-18 čempionātā, palīdzot izcīnīt devīto vietu, bet piecas basketbolistes no šī sastāva varēs pārstāvēt U-18 valstsvienību arī nākamgad.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, latvietes Baltijas kausā ar 72:76 zaudēja Igaunijai un ar 65:48 uzvarēja Lietuvu, bet pārbaudes turnīrā Francijā piekāpās mājiniecēm ar 48:74 un beļģietēm ar 62:95, kā arī vēlreiz pārspēja lietuvietes (79:71).

Izlases galvenajam trenerim Rūdolfam Rozītim palīdz trenere Ingūna Markūne un fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Eiropas čempionāts Turcijā noslēgsies svētdien.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Aleksandra Stepanova, Elīna Briede, Tīna Grausa, Amanda Baumgarte, Madara Ķilpe (visas - RBJSS "Rīdzene"), Žozefīne Sīpoliņa (Jūrmalas sporta skola), Estere Petrus, Kate Kondratjeva, Krista Kristiāna Lukašēvica,(visas - BJBS "Rīga"), Madara Šmite, Sanija Brikmane, Adelīna Urtāne (visas - Liepājas SSS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!