Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis pēc svētdien noslēgtā Eiropas čempionāta atzina, ka labākais turnīrā ir bijis vietas saglabāšana spēcīgāko divīzijā.

"Labi, ka esam nosargājuši vietu A divīzijā. Tomēr visos svarīgākajos statistikas rādītājos esam pēdējās vietās starp čempionāta dalībniecēm, tāpēc prieka un gandarījuma nav," pēc iegūtās astotās vietas Latvijas Basketbola savienībai (LBS) atzina Rozītis.

"Izdevās uzvarēt divās pašās svarīgākajās spēlēs un sasniegt augstāku pozīciju noslēguma tabulā, nekā mūsu komandas spēja pērn. Taču pašas meitenes atzīst, ka pēc uzvaras astotdaļfinālā nav tikušas vaļā no sajūtas, ka mērķis jau sasniegts. Tāpēc pēdējos mačos bieži bija neorganizētība gan aizsardzībā, gan uzbrukumā."

Jau vēstīts, ka apakšgrupas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 50:78 zaudēja Spānijai, pēc tam ar 73:62 uzvarēja Izraēlu, bet pēdējā spēlē ar 54:88 piekāpās Serbijai un C apakšgrupā ieņēma trešo vietu. Astotdaļfinālā latvietes ar 72:59 pārspēja Vāciju, kamēr ceturtdaļfinālā ar 36:81 zaudēja Francijai, kam sekoja neveiksmes pret Turciju ar 51:65 un Poliju ar 56:79, sacensības noslēdzot astotajā pozīcijā.

Par čempionēm pirmo reizi kļuva Slovēnijas jaunās basketbolistes, sudrabu izcīnīja Francijas izlase, bet bronzas godalgas tika Spānijas U-18 valstsvienībai.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase bija otrā mazrezultatīvākā komanda turnīrā, vidēji ik mačā gūstot vien 59 punktus. Sliktāka uzbrukumā bija tikai Lietuvas izlase, kura vidēji guva 50,9 punktus un pie uzvarām netika, atstājot spēcīgāko divīziju.

Precīzajos divpunktu metienos Latvijas izlase bija ceturtā sliktākā (realizācija 36,2%), bet tālmetienos trešā vājākā (22,2%). Tikmēr vidēji pieļautajās kļūdās mača Latvijas izlase bija sliktākā turnīrā, vidēji spēlē kļūdoties 19,7 reizes mačā.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Latvijas U-18 basketbolistes bija astotās labākās, bloķētajos metienos ieņēma priekšpēdējo vietu, bet pārtvertajās bumbās ierindojās pēdējā 16.vietā.

Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Madara Šmite ar vidēji ik mačā gūtiem 13,4 punktiem labāko snaiperu sarakstā ieņēma dalītu 11.vietu un viņas sniegumu izcēla arī Rozītis.

"Kopumā labs čempionāts Madarai Šmitei, kura nospēlēja stabili, gan gūstot punktus, gan citos spēles elementos. Viņas punkti komandu turēja virs ūdens vairākos pirmajos puslaikos, kad katrs grozs nāca ar lielām grūtībām. Žēl, ka Evelīnas Otto savainojuma dēļ izjuka viņu duets, kas labi darbojās pārbaudes spēlēs," pastāstīja izlases galvenais treneris. "Diemžēl citas spēlētājas pārāk reti nospēlēja savu spēju augstākajā līmenī. Šajā vecumā nepietiek ar prasmi perfekti pildīt savu funkciju komandas spēles mehānismā, jāmācās un jāprot spēlēt basketbolu visās tā izpausmēs. Jātiek skaidrībā par iemesliem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!