Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss nolēmis turpināt karjeru un nedomā vēl sporta apavus kārt vadzī, vēsta ESPN.

Džeimss par lēmumu paziņoja sporta balvu ESPYS svinīgajā ceremonijā, kurā viņš saņēma balvu kā "Labākais rekordu sniegums". Džeimss iepriekšējā sezonā kļuva par visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju, labojot ilggadējo Karīma Abdula Džabara rekordu.

"Man vienalga, cik punktus gūstu, vai ko rādu laukumā. Man vienīgais īstais jautājums ir – vai es spēju spēlēt bez liekuļošanas? Tad, kad es laukumā vairs neatdošu visus spēkus, es beigšu [spēlēt]. Bet tā diena nav šodien," saņemot balvu sacīja 39 gadus vecais Džeimss.

Džeimsa pārstāvētais klubs Losandželosas "Lakers" pagājušajā sezonā NBA Rietumu konferences finālā piekāpās topošajai čempionei Denveras "Nuggets". Pēc izstāšanās no cīņas par NBA čempionu titulu Džeimss divdomīgi izteicās, ka varētu arī noslēgt izcilo karjeru. NBA leģenda savu lēmumu oficiāli nepaziņoja, bet tagad nolēmis, ka turpinās karjeru.

Džeimsam nākamā būs jau 21. sezona NBA karjerā un viņš tādējādi kļūs par sesto spēlētāju NBA vēsturē, kurš aizvadījis vismaz 21 sezonu. Līdz šim 21 sezonu līgā nospēlēja Dirks Novickis, Kevins Gārnets, Roberts Perišs, Kevinss Viliss un Vinss Kārters, kurš ar 22 sezonām ir NBA rekordists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!