Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Mareks Mejeris pievienojies ULEB Eiropas kausa komandai "Cluj-Napoca" no Rumānijas, informē komandas oficiālā mājaslapa internetā.

Par noslēgtā līguma termiņu "Cluj-Napoca" neinformē.

Aizvadīto sezonu Mejeris pavadīja Izraēlas klubā Jeruzalemes "Hapoel". FIBA Čempionu līgā viņš vidēji mačā izcēlās ar 7,4 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un 1,9 rezultatīvām piespēlēm. Viņš ar "Hapoel" sasniedza turnīra finālu, taču tajā piedzīvoja zaudējumu Bonnas "Telekom".

Savukārt Izraēlas čempionātā uzbrucējs no Latvijas vidēji izcēlās ar 6,7 punktiem, 4,9 atlēkušajām bumbām un 1,7 rezultatīvajām piespēlēm.

32 gadus vecais Mejeris ilgu laiku spēlēja "VEF Rīga" rindās, bet 2019. gadā pārcēlās uz Krievijas klubu Permas "Parma", kur spēlēja līdz pat pagājušās sezonas vidum. Pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu Mejeris neatgriezās Permā un sezonu noslēdza Itālijas A sērijas klubā Pezāro "Carpegna Prosciutto".

"Cluj-Napoca" aizvadītajās trīs sezonās kļuvusi par Rumānijas čempioni, un no aizvadītās sezonas spēlē Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eiropas kauss. Pagājušajā sezonā Rumānijas klubs ar piecām uzvarām 18 spēlēs neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Mejeris kopā ar Latvijas izlasei gatavosies Pasaules kausa izcīņai. Viņš valstsvienības sastāvā piedalījies trīs Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!