Foto: F64

Jaunizveidotajai basketbola komandai "Rīgas Zeļļi" pievienojies uzbrucējs Zigmārs Raimo, otrdien ziņo vienība.

Līgums ar 25 gadus veco spēlētāju noslēgts uz vienu sezonu.

"Ir prieks atgriezties galvaspilsētas komandā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Tāpat kā Franci Lāci, arī mani ir uzrunājusi 3x3 pasaule, un spēlēšana "Rīgas Zeļļos" ļaus apvienot abas manas basketbola kaislības," norāda Raimo. "Mani mērķi jaunajā sezonā ir gan cīnīties par augstām vietām kopā ar "Zeļļiem", gan par vietu Latvijas 3x3 izlases sastāvā uz Eiropas čempionātu un Parīzes olimpiskajām spēlēm."

Raimo no 2016.līdz 2020.gadam studēja Havaju universitātē, NCAA turnīrā pārstāvot "Hawaii Warriors" komandu, savā labākajā sezonā vidēji gūstot 11,5 punktus un izcīnot 6,1 atlēkušo bumbu. Pēc tam uzbrucējs uzsāka profesionāļa gaitas, pievienojoties Lietuvas komandai "Pieno Žvaigždes". Kopumā Raimo bijis visu trīs Baltijas valstu komandās - "Pieno Žvaigždes", "Liepāja" un Tallinas
"Kalev/Cramo".

Pagājušajā sezonā kopā ar "Kalev/Cramo" Raimo kļuva par Igaunijas čempionu un valsts kausa ieguvēju, bet šovasar viņš Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā izcīnīja Eiropas spēļu zelta medaļas, panākumu kaldinot arī citam "Rīgas Zeļļu" spēlētājam Francim Lācim.

"Katra komanda sākas ar tās "cementēšanu" groza apakšā un ģērbtuvē, un Zigmārs Raimo mums dod abas šīs lietas," norāda "Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs. "Viņa spēja segt laukumā vairāku pozīciju spēlētājus un iegūtā pieredze Igaunijas čempionvienībā ir tās kvalitātes, kas mums nepieciešamas, lai sasniegtu kluba mērķus."

Jau iepriekš "Rīgas Zeļļi" ziņoja, ka komandas galvenais treneris būs Juris Umbraško, bet par pirmo spēlētāju kļuva Francis Lācis. Tapat vienībai pievienojies pieredzējušais aizsargs Uģis Pinete.

"Rīgas Zeļļi" gaidāmajā sezonā spēlēs LIBL, LBL, kā arī Latvijas kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!