Foto: F64

Latvijas basketbola izlase trešdien sāk oficiālo treniņnometni, lai gatavotos debijai Pasaules kausa izcīņai, un kandidātu sarakstā nav iepriekš savainojumu guvušais Jānis Strēlnieks, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Nometnē piedalīsies 16 basketbolisti, no kuriem 12 pārstāvēs Latviju prestižajās sacensībās.

Valstsvienības galvenais treneris Luka Banki ar saviem palīgiem sešpadsmitniekā iekļāvuši basketbolistus, kuri devuši lielu ieguldījumu veiksmīgi aizvadītajā kvalifikācijas ciklā. Šoreiz valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Strēlnieks un Rihards Lomažs, kuriem pēc nopietniem savainojumiem vēl turpinās rehabilitācijas process. Pagaidām ar ierobežojumiem var trenēties Rodions Kurucs, kuru gatavošanās sākumā komandas nodarbībās aizstās Mārcis Šteinbergs.

Iepriekšējā sezonā Atēnu AEK komandu pārstāvējušais Strēlnieks traumu guva FIBA Čempionu līgas mačā martā. Jau tobrīd izskanēja aizdomas, ka 33 gadus vecajam saspēles vadītājam Pasaules kausu nāksies izlaist.

Trešdien vakarā komanda dosies uz Liepāju, kur nedēļu trenēsies un trešdien, 2. augustā, paredzēta pirmā pārbaudes spēle ar Zviedrijas izlasi. Pēc tās basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur trenēsies un aizvadīs pārbaudes spēles ar Gruzijas (5. augustā), Dominikānas (12. augustā) un Somijas (16. augustā) izlasēm.

17. augustā komanda dosies uz Taivānu, kur paredzētas vēl divas pārbaudes spēles: 20. augustā ar Puertoriko komandu, 22. augustā ar Lietuvas izlasi. 23. augustā ceļojums uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu, kur Latvijas komanda aizvadīs Pasaules kausa izcīņas pirmā un otrā posma spēles.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas izlase cīnīsies ar Libānu, Franciju un Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!