Foto: F64

Viena cilvēka neveiksme var kļūt par kāda cita lielo iespēju. Latvijas basketbola izlases kontekstā šis teiciens šoreiz attiecināms uz aizsargu pozīcijām, jo lieli brīnumi Riharda Lomaža un Jāņa Strēlnieka nopietno traumu rehabilitācijas procesā nenotika, un viņu nebūs valstsvienības sastāvā Pasaules kausā. Abi bija starp svarīgākajiem spēlētājiem komandā, tāpēc abu līderu pienākumus nāksies uzņemties citiem, turklāt Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra spēlēs Indonēzijā pretinieku komandās šajās pozīcijās būs pasaules līmeņa zvaigznes.

Sākotnēji Lomažs stāstīja, ka treniņos notiekošais raisīja optimismu un pastāvēja diezgan liela varbūtība, ka viņš varēs ar valstsvienību gatavoties Pasaules kausam, neraugoties uz janvārī pārrautajām ceļgala krusteniskajām saitēm. Jūlijā viņš tomēr pieņēma lēmumu neriskēt ar savu veselību un ar mierīgu prātu gatavoties klubu sezonai. Savukārt Strēlnieks martā guva Ahileja cīpslas plīsumu. Abi vēl jūnijā tika iekļauti Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, taču spēlēšana varētu izrādīties pārāk liels risks turpmākajai karjerai. Valstsvienībā viņiem nepārmet, tieši pretēji – norāda, ka pieņemts pareizais lēmums, jo abu savainojumi ir ļoti nopietni.

"Vismaz man tas likās loģisks lēmums. Mēģināt spēlēt būtu bīstami," sacīja saspēles vadītājs Kristers Zoriks, kurš savā ne pārāk garajā karjerā divreiz atguvies no ceļgala krustenisko saišu traumas. Arī Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns uzskata, ka Lomažam nav bijusi vajadzība riskēt, jo viņam 27 gadu vecumā karjeras labākie gadi vēl nav aizvadīti: "Varbūt es savā vecumā (33 gadi - aut.piez.) riskētu, bet viņam vēl viss ir priekšā. Viņš neaizbrauks uz šo Pasaules kausu, bet aizbrauks uz nākamo."

Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks ir galvenais spēles veidotājs, kurš prot pieņemt pareizos lēmumus gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņš arī ir ļoti bīstams ar savu metienu no tālās distances. Lomažs Pasaules kausa kvalifikācijā bija uzbrukuma līderis un

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!