Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti, aizvadot treniņus sīvā konkurencē par vietu sastāvā, spēs vairāk progresēt pirms gaidām Pasaules kausa finālturnīra, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases spēlētājs Rolands Šmits.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien devās uz Liepāju, kur sāka treniņnometni pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra, nākamajā nedēļā aizvadot pārbaudes spēli pret Zviedriju.

Šmits pauda prieku par iespēju atkal trenēties kopā ar visiem Latvijas izlases kandidātiem, taču arī norādīja, ka līdz šim nedaudz laika veltījis atpūtai un turpinājis individuālos treniņus pēc sezonas beigām.

"Trenējos divreiz dienā. Pirmais treniņš ir fiziskais un pēc tam uzreiz braucu uz basketbola zāli. Var teikt, ka divi treniņi viens pēc otra. Kā jau katru gadu, strādāju vairāk pie dribla tehnikas un metieniem pēc dribla," stāstīja Šmits.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstā ir 16 spēlētāji, taču jo īpaši sīva konkurence sagaidām "garajā galā". Šmits uzskata to par priekšrocību, jo konkurence palīdz attīstīties.

"Tas ir lieliski, jo tādējādi mēs kļūsim tikai labāki. Vienmēr esmu teicis, ja treniņos ir spēcīgi sparinga partneri un konkurence, tas mūs padarīs tikai labākus," norādīja Šmits.

Vēl pirms Lietuvas Basketbola līgas (LKL) sezonas beigām Kauņas "Žalgiris" paziņoja, ka pagarina vienošanos ar Šmitu, kurš pievienojās Lietuvas klubam pirms aizvadītās sezonas. Pats basketbolists atzina, ka tas atbrīvo no liekas neziņas par to, kur tālāk nāksies spēlēt.

"Tas ir forši, kad viss ir nokārtos un tev vairs nav jāuztraucas par to, kur pavadīsi nākamo sezonu," teica Šmits.

Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupas spēles Latvija aizvadīs Indonēzijā, kur ir ne tikai cita laika zona, bet arī citādāks klimats, taču Šmits neuzskatīja, ka tas ietekmēs valstsvienības sniegumu basketbola laukumā.

"Pieļauju, ka tur vajadzētu būt karstam laikam, bet aizbrauksim un būsim gatavi, esam spēlējuši daudzās vietās un ātri pieradīsim. Nevajadzētu būt problēmām," izcēla basketbolists.

No 27.jūlija līdz 2.augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!