Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lebrona Džeimsa dēls Bronijs ceturtdien izrakstīts no medicīnas centra, kurā trīs dienas atguvās pēc sirds apstāšanās treniņā, vēsta aģentūra AP.

Jau vēstīts, ka 18 gadus vecajam Bronijam Džeimsam sirds apstājās pirmdienas treniņā ar Dienvidkalifornijas universitātes komandu. Viņš tikai īsu brīdi bija intensīvās aprūpes nodaļā, no kuras ātri tika izrakstīts.

Kardiologs Meridže Čukumeridže savā paziņojumā norādīja, ka Bronijs Džeimss sekmīgi atguvies pēc pēkšņas sirds apstāšanās. Viņš arī uzteica Dienvidkalifornijas universitātes medicīnas personāla ātro un efektīvo reakciju.

"Viņš medicīnas centrā ieradās pie pilnas samaņas, neiroloģiski neskarts un stabils," teikts Čukumeridžes paziņojumā. "Džeimsa kungu aprūpēja augsti apmācīti darbinieki. Viņš turpinās atpūsties mājās, un mēs ceram uz viņa turpmāku progresu. Mūs iedrošina viņa atsaucība, izturība un ģimenes un sabiedrības atbalsts."

Neilgi pirms Bronija Džeimsa izrakstīšanas no medicīnas centra pateicību pauda arī Lebrons Džeimss, kurš bija priecīgs par saņemto sabiedrības atbalstu.

"Visiem klājas labi. Visa ģimene esam kopā, esam veseli un spēcīgi. Vēlējos pateikt, cik ļoti daudz man nozīmē šis atbalsts," rakstīja Lebrons Džeimss.

Bija plānots, ka Bronijs Džeimss varētu pieteikties 2024. gada NBA draftā, kur basketbolistam pagaidām tiek prognozēta vieta otrajā kārtā. Viņš savā vidusskolas basketbola čempionāta pēdējā gadā "Sierra Canyon" komandas sastāvā vidēji mačā guva 14,2 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles. Viņš tika izraudzīts dalībai "McDonald's All-American" spēlē, kurā piedalās labākie vidusskolas čempionātu absolventi. Šajā mačā viņš ar 15 punktiem bija otrais rezultatīvākais spēlētājs savā komandā. Tāpat Bronijam jau noslēgts reklāmas līgums ar sporta preču ražotāju "Nike".

Šajā sezonā Bronijam bija paredzēta debija Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!