Fоtо: Latvijas Basketbola savienība
Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Liepājā, gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, pirmajā pārbaudes spēlē tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Mačs Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Latvijas basketbolisti kopš pagājušās ceturtdienas Liepājā aizvada treniņnometni un tā būs pirmā pārbaudes spēle sagatavošanās ciklā.

Traumas dēļ Latvijas izlasei šovasar nepievienosies saspēles vadītāji Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks, kuri tika iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā. Tāpat šobrīd ar izlasi no paplašinātā kandidātu loka trenējas Mārcis Šteinbergs, jo savainojuma dēļ uzreiz pilnvērtīgus treniņus nevarēja aizvadīt Rodions Kurucs.

Savukārt Zviedrijai, kas Pasaules kausam nekvalificējās un šovasar spēlēs Parīzes olimpisko spēļu priekškvalifikācijā, tā būs otrā pārbaudes spēle. Pirmajā pārbaudes mačā zviedri ar 72:74 Rīgā atzina Ukrainas izlases pārākumu.

Zviedrijas izlases kandidātu sarakstā šovasar iekļauts arī šosezon Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga" spēlējušais Elaidža Klerenss, kurš bija rezultatīvākais neveiksmē pret Ukrainu.

Latvija un Zviedrija pēdējo reizi tikās laukumā 2018.gadā, kad 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā ar 82:72 panākumu svinēja latvieši.

Pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju Latvijas basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur 5.augustā tiksies ar Gruziju, 12.augustā - ar Dominikānas Republiku un 16.augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !