Foto: F64

Latvijas basketbola izlase savu pirmo pārbaudes spēli Liepājā trešdien, 2. augustā, aizvadīs bez sava līdera, liepājnieka Kristapa Porziņģa.

Latvijas un Zviedrijas izlašu spēle Liepājā sāksies pulksten 19:00. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Latvijas izlase šobrīd trenējas Liepājā, kur šovakar uzsāks pārbaudes spēļu ciklu. Tomēr pirmajā mačā pret Zviedriju laukumā nebūs NBA zvaigzne Porziņģis, kurš tieši 2. augustā svin 28. dzimšanas dienu.

Kā vēsta Latvijas Basketbola savienība, komandas treniņprocesā, kā arī šī vakara spēles komandas sastāvā iekļauts Mārcis Šteinbergs. Savukārt pieteikumā uz spēli kopā ar Porziņģi nav iekļauts otrs NBA spēlējošais latvietis Dāvis Bertāns, kā arī Anžejs Pasečņiks un pēdējā laikā maz spēlējušais Jānis Timma.

"Šovakar diemžēl vēl nespēlēšu savās mājās Liepājā savu draugu un ģimenes priekšā. Protams, sāpīgi, bet galvenais mērķis ir būt gatavam Pasaules kausam. Paldies jums par atbalstu, tiekamies," sociālajos tīklos ierakstīja Porziņģis.

Kā norāda LBS, šobrīd ar Šteinberga piesaistīšanu izlases treniņos darbojas 17 basketbolisti, treniņu slodze pirmajā nedēļā variēta, atkarībā no spēlētāju veselības stāvokļa. Šie apsvērumi ietekmējuši arī komandas sastāvu gan spēlē ar Zviedriju, gan ietekmēs treneru izvēli arī citos pārbaudes mačos, kuru galvenais mērķis – slīpēt komandas sadarbības un palīdzēt labāko spēles kondīciju sasniegt uz Pasaules kausa izcīņas sākumu 25. augustā.

"Pirmo pārbaudes spēli aizvadīsim pēc Liepājā pavadītas vērtīgas nedēļas, kuras laikā komanda aizvadīja intensīvus treniņus. Darba procesā esam saskārušies ar nelielām problēmām, kas ietekmē sastāva izvēli. Jānis Timma, Anžejs Pasečņiks, Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis šovakar nebūs sastāvā, jo viņu gatavošanās pagaidām notiek saskaņā ar individuālu grafiku. Ierindā būs 13 spēlētāji. Zviedrijas komanda tikko aizvadījusi labu spēli ar Ukrainas izlasi, un būs cienījama pretiniece spēlē, ko aizvadīsim pilnu tribīņu priekšā," gaidāmo maču komentē Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!