Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajās nedēļās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) divi basketbolisti pagarināja līgumus ar savām komandām, un viņu alga pēc pāris gadiem pārsniegs 60 miljonus dolāru sezonā. Šāds iespaidīgais atalgojums komandu līderiem tuvākajā laikā kļūs par normu.

Iepriekš vēstīts, ka Kristapa Porziņģa jaunais komandas biedrs Bostonas "Celtics" komandā Džeilens Brauns vienojies par piecu gadu līgumu par garantētiem 304 miljoniem dolāru. Viņš vēl nākamajā sezonā pelnīs iepriekšējā līgumā iekļauto algu, kas ir 31,8 miljoni dolāru, bet no 2024./2025. gada sezonas stāsies spēkā viņa jaunais līgums. Pirmajā sezonā viņš saņems 52,3 miljonus, bet turpinājumā alga kļūs lielāka – 56,5, 60,7, 64,9 un 69,1 miljoni dolāru sezonā. Šobrīd tas ir iespaidīgākais līgums NBA vēsturē.

Savukārt Losandželosas "Lakers" vienojās ar spēka uzbrucēju Entoniju Deivisu par trīs gadu līgumu, kura laikā basketbolists pelnīs 186 miljonu dolāru. Deivisa jaunais līgums stāsies spēkā 2025./2026. gada sezonā. Pašreizējā līgumā Deivisam palikuši vēl divi gadi, kuros viņa alga būs nepilni 84 miljoni dolāru (40,6+43,2 miljoni). Savukārt jaunā līguma pirmajā sezonā Deviss saņems 57,6 miljonus, tad alga būs 62,2 miljonus, bet noslēdzošajā sezonā – 66,8 miljonus dolāru liela.

NBA ir viena no veiksmīgākajām sporta līgām pasaulē gan sekotāju, gan finansiālajā ziņā. Līdz ar NBA ienākumu palielināšanos, pieaug arī spēlētāju algu apmērs.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !