Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Šobrīd nevajadzētu būt satraukumam par Kristapa Porziņģa dalību Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, jo viņš pats ir pateicis, ka spēlēs, ceturtdien intervijā televīzijas kanāla LTV raidījumam "Sporta Studija" stāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau vēstīts, ka trešdien Vācijas medija "Hamburger Abendblatt" žurnālists Ruperts Fabigs vēstīja, ka pieaugot bažas par Porziņģa iespējamo nespēlēšanu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. LBS šādu informāciju noliedza.

Porziņģis, Dāvis Bertāns, Anžejs Pasečņiks un Jānis Timma nepiedalījās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pret Zviedrijas un Gruzijas valstsvienībām.

Cipruss sarunā ar "Sporta Studiju" skaidroja, ka jau no paša sākuma nebija plānots, ka Porziņģis varētu aizvadīt visas spēles. Latvijas izlasei sagatavošanās posmā ir sešas pārbaudes spēles, bet Pasaules kausā minimālais spēļu skaits būs piecas. Visu 11 maču aizvadīšana būtu spēlētāja mocīšana, ņemot vērā kāda bija viņa slodze NBA, norādīja Cipruss. "Ja viņš būtu pilnībā vesels, visās sešās pārbaudes spēlēs viņš nebūtu piedalījies," teica Cipruss.

"Šobrīd nav par ko uztraukties. Kristaps mums ir teicis, ka viņš spēlēs. Uz to mēs ļoti ceram," turpināja LBS ģenerālsekretārs. "Viņš šobrīd pats redz, ka dabūt savu sportisko formu. Mēs redzēsim to Kristapu, kuru gribam redzēt. Līdz spēlei pret Somiju komanda trenēsies tādā sastāvā, kādā tā šobrīd trenējas. Šobrīd veselības likstu dēļ jau treneri sāk izskatīt kaut kādas izmaiņas rotācijā.

Latvijas izlase pēdējās divas pārbaudes spēles pret Puertoriko un Lietuvu aizvadīs Taizemē. Uz turieni komanda dosies ar 14 spēlētājiem, bet pēc šiem mačiem kļūs zināms galīgais sastāvs finālturnīram.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase Indonēzijas pilsētā Džakartā apakšgrupā tiksies ar Libānu, Franciju un Kanādu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!