Foto: F64
42 gadu vecumā Polijā autoavārijā bojā gājis bijušais basketbolists un vēlāk basketbola vidē dažādos amatos strādājušais Edgars Suraks.

Suraks atgriezies Latvijā no Beļģijas, kur strādājis, bet 5. augustā Polijā piedzīvoja avāriju, kurā gāja bojā. Latvijas ārlietu ministrijā portālam "Delfi" apstiprināja informāciju par ceļu satiksmes negadījumu Polijā, kurā bojā gājis Latvijas valstspiederīgais, neminot personas vārdu un uzvārdu.

1981. gadā dzimušais Edgars Suraks pārstāvējis Latvijas jauniešu valstsvienības Eiropas čempionātos, tai skaitā 1998. gadā, kad Latvijas U-18 izlases basketbolisti cīņā par bronzu gan piekāpās Grieķijai, bet pirmo reizi vēsturē izcīnīja tiesības spēlēt pasaules čempionātā. No 1998. gada Latvijas U-18 izlases mūžībā devušies jau trīs basketbolisti – Raimonds Jumiķis, Jānis Cekuls un Suraks.

Pēc sekmīgā Eiropas čempionāta gadu vēlāk Suraks kopā ar Latvijas U-19 izlasi spēlēja pasaules čempionātā, laukumā dodoties sešās no astoņām spēlēm. Lielajā basketbolā profesionālo karjeru Surakam neizdevās veiksmīgi attīstīt, bet viņš sevi apliecināja administratīvajā darbā. Suraks bija menedžeris un treneris vairākās Latvijas izlasēs, arī Rīgas ASK un "TTT Rīga" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!