Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei ir jāpieņem realitāte, ka Kristaps Porziņģis nevarēs palīdzēt valstsvienībai tā debija Pasaules kausa izcīņā, sacīja galvenais treneris Luka Banki.

Jau vēstīts, ka otrdien, 15. augustā, oficiāli kļuva zināms, ka Kristaps Porziņģis pēdas savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlases Pasaules kausa izcīņā.

"Esmu ļoti sarūgtināts par nepieciešamību komentēt šo ziņu. Mēs visi centāmies palīdzēt Kristapam atrisināt veselības problēmas līdz Pasaules kausa izcīņas sākumam. Diemžēl par spīti mūsu medicīniskās komandas neticamajām pūlēm, strādājot dienu un nakti, to izdarīt neizdevās. Paldies viņiem un, protams, Kristapam par noieto ceļu," Banki teikto citēja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Viņš kārtējo reizi apliecināja savu mīlestību pret valstsvienību un visu Latvijas basketbola sabiedrību. Es zinu, cik ļoti Kristaps vēlētos būt laukumā, lai pārstāvētu Latviju, bet mums ir jāpieņem realitāte. Ejam uz priekšu, zinot, ka Kristaps no sirds atbalstīs komandu, un mēs cīnīsimies katrā spēlē, lai viņš un visi mūsu līdzjutēji varētu ar mums lepoties," uzsvēra treneris.

Latvijas izlasei trešdien gaidāma pārbaudes spēle pret Somijas valstsvienību, bet ceturtdien komanda dosies uz Taivānu, kur notiks pēdējās divas pārbaudes spēles pret Lietuvu un Puertoriko.

Trešdien arī kļūs zināmi tie 14 spēlētāji, kuri dosies uz noslēdzošajām divām pārbaudes spēlēm Taivānā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase Indonēzijas pilsētā Džakartā apakšgrupā tiksies ar Libānu, Franciju un Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!