Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Latvijas basketbola vasara tuvojas kulminācijai, šā gada – un, iespējams, ne tikai – nozīmīgākajam brīdim: vīru debijai Pasaules kausa izcīņā. Līdz šim spektrs bijis plašs – no sieviešu izlases fiasko Eiropas finālos līdz pat medaļām jauniešu čempionātos. Kādu likteni sev gatavo Lukas Banki komanda?

Kā solīts vasaras ieskaņā, atvadoties no iepriekšējās raidījuma sezonas – "Bufete" ir atpakaļ, un tieši laikā, lai kopā ar saviem klausītājiem un skatītājiem sagaidītu gada nozīmīgāko sporta notikumu – Latvijas vīriešu basketbola izlases debiju Pasaules kausā. Jaunās sezonas pirmajā epizodē tvērums plašāks – apspriežot ne tikai aktuālās norises un jaunumus Lukas Banki vadītās komandas nometnē, bet arī jaunatnes izlašu šās vasaras panākumus un problemātiku, un sieviešu valstsvienības drāmu Eiropas čempionātā.

Atklāšanas epizodē viesa krēslā – bijušais Latvijas izlašu spēlētājs, treneris un ģenerālmenedžeris, arvien aktīvs basketbola norišu komentētājs Artūrs Štālbergs, kurš noslēdzis savas gaitas sportā, un tāpēc, kā pats atzīst – var runāt brīvi un atklāti. Liepājnieks neslēpj iemeslu, kāpēc jau pirms turnīra nojautis sieviešu izlases vājās sekmes, nosauc jaunatnes basketbola samilzušāko problēmu, komentē Latvijas Basketbola savienības darba īpatnības un trūkumus, un daudz ko citu.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!